RADNIČKI DOČEKUJE METALAC NA STARTU PRVENSTVA Batak: Poštujemo rivala, ali naš cilj je pobeda
Foto: FK Radnički

Superliga Srbije

RADNIČKI DOČEKUJE METALAC NA STARTU PRVENSTVA Batak: Poštujemo rivala, ali naš cilj je pobeda

Fudbal -

Trener fudbalera Radničkog iz Niša Radoslav Batak rekao je danas da je će njegova ekipa od prvog kola Super lige Srbije "kidisati" kako bi ostvarila zacrtane ciljeve.

"Pred nama je sezona puna neizvesnosti, ali i velikih očekivanja. Bez obzira na sve teškoće Radnički ima svoj cilj, to je Evropa i nama nama je da od samog starta kidišemo ne bi li to i ostvarili", rekao je Batak, prenosi klub.

Fudbaleri Radničkog će svoj premijerni meč u novoj sezoni Super lige Srbije odigrati sutra kada će na svom stadionu dočekati Metalac iz Gornjeg Milanovca.

"U prvom kolu nam dolazi Metalac, koji je novajlija, ali nam nije nepoznanica. Oni nisu puno menjali sastav, uigrani su, imali su duže pripreme od nas, a dobro su se pokazali u nedavnoj kontrolnoj utakmici protiv Crvene zvezde", rekao je Batak.

On je naveo da je Metalac organizovana ekipa koja voli da se nadigrava.

"Poštujemo protivnika, ali igramo kući i daćemo sve od sebe da osvojimo tri boda, što je jedini rezultat koji bi nas zadovoljio. Igraće se u specifičnim uslovima, neće biti publike, ali taj osećaj smo već iskusili tokom prošle sezone, tako da to ne bi smeo da nam bude problem", rekao je Batak.

Radnički je izmedju dve sezone pretrpeo ozbiljne promene u sastavu.

Tim sa Čaira je u ovom prelaznom roku angažovao desne bekove Nikolu Aksentijevića i Aleksandra Kostića, krilne napadače Nenada Gavrića, Kristijana Živkovića i Dušana Stojiljkovića, štopera Žarka Markovića, napadače Iliju Spasića i Filipa Kasalicu, te veziste Nenada Šljivića i Todora Petrovića.

Klub su napustili Filip Knežević, Nikola Čumić, Aleksandar Todorovski, Dejan Meleg, Lazar Djordjević i Mario Maslać, dok je doskorašnji kapiten Saša Stojanović završio igračku karijeru.

"Okolnosti su takve da smo mi kompletirali ekipu maltene na dan pred prvu utakmicu. Uspeli smo juče i prekjuče da dovedemo četvoricu proverenih igrača i tako smo napravili balans u timu, pa ćemo imati pravi spoj mladosti i iskustva", rekao je Batak.

"Raspored je zgusnut. Imaćemo mečeve na tri do četiri dana i moramo da imamo po dvojicu raspoloživih fudbalera na svakoj poziciji. Imamo to što imamo i to je to", dodao je on.

Trener Radničkog najavio je i da će puno rotirati u prva tri kola, tako da će svi dobiti šansu.

"Imamo sada i ovo pravilo dvojice 'bonusa' od prvog minuta. Mi smo finiš prošlog prvenstva iskoristili da pružimo šansu mladima, neki su je iskoristili, tako da nas ovo pravilo neće opterećivati", rekao je Batak.

Batak je govorio i o konkurenciji za plasman medju prve četiri ekipe u Super ligi Srbije.

"Dobra je stvar što imamo veliki broj timova koji se bore za vrh. Videli ste kako je prošle sezone iznenadio TSC. Tu su Crvena zvezda, Partizan, Vojvodina, Čukarički i sigurno je da će biti još neko iznenadjenje", rekao je Batak.

"Naš cilj se zna, a to je izlazak u Evropu i to je jedini rezultat koji bi mene zadovoljio u narednoj sezoni. To je cilj Radničkog svake godine i tako će biti i ove. Čeka nas teška i naporna liga, neće biti lako, ali moramo biti optimisti i verovati u sebe", zaključio je trener Radničkog.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track