PARTIZAN SLAVIO NA PREMIJERI NOVE SEZONE: Crno-beli posle dosta muke do preokreta i tri boda u Kruševcu protiv Napretka!
Foto: Starsport

superliga

PARTIZAN SLAVIO NA PREMIJERI NOVE SEZONE: Crno-beli posle dosta muke do preokreta i tri boda u Kruševcu protiv Napretka!

Fudbal -

Fudbaleri Partizana pobedom su počeli novu sezonu u Super ligi Srbije, pošto su danas u Kruševcu pobedili Napredak sa 3:1.

Napredak je poveo pogotkom Srdjana Kočića u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, ali je Partizan preokrenuo golovima Lazara Markovića u 46, Bibrasa Natha u 85. minutu iz jedanaesterca i Nikole Čolića u 95. minutu.

Partizan je tokom većeg dela prvog poluvremena imao inicijativu, ali nije uspeo da to pretoči i u gol za razliku od Napretka koji je finišu tog dela igre stigao do prednosti.

Lopta je stigla do Kočića koji je iskoristio nepažnju odbrane Partizana i udarcem po zemlji savladao Popovića u drugom minutu sudijske nadoknade.

Samo što je počelo drugo poluvreme, Partizan je izjednačio preko Markovića koji je na poluvremenu ušao u igru umesto Filipa Stevanovića. Natho je poslao dobru loptu, Marković utrčao u kazneni prostor i glavom poslao loptu u mrežu.

Marković se tom prilikom sudario sa golmanom Napretka Mladenom Živkovićem, jedan drugog zakačili su kolenom zbog čega su obojica morala van igre.

Živković je ostao da leži na travi i nakon intervencija lekarskih ekipa vozilom hitne pomoći je izveden sa terena. Pet minuta kasnije i Marković se požalio na povredu, pa je i on morao van terena.

Partizan je nastavio da napada, dok se Napredak dobro branio i čekao prilike iz kontranapada, ali golova nije bilo sve do 85. minuta kada je Natho pogodio sa penala.

Pobedu Partizana potvrdio je u Čolić u 95. minuta kada je posle dobre akcije i pokušaja Umara Sadika natrčao na loptu i poslao je u gol za konačnih 3:1.

Fudbaleri Partizana u drugom kolu gostuju Novom Pazaru, dok će Napredak u goste Javoru.

1 / 12 Foto: @starsport

TOK MEČA:

Kraj meča!

95. minut - GOOOOOL! NIkola Čolić

90. minut - Utakmica je produžena za 5 minuta.

86. minut - GOOOOOOL! Natho pogađa za penala za prednost Partizana!

85. minut - penal za Partizan!

77. minut - Odličan pokušaj Ostojića sa više od 30 metara, ali odlična odbrana Alekse Jordanova.

72. minut - Probao je Asano iz okreta sa ivice peterca, ali pogodio je pravo u golmana domaćina.

69. minut - Probao je ponovo Natho iz daljine, lopta ponovo kači igrača Napretka za 10. korner Partizana.

Pogledajte kako se snašao navijač Partizan da prati svoj tim u Kruševcu.

63. minut - Ponovo je probao Zdjelar iz daljine, lopta se od bloka odbila u korner i to 9. za Partizan.

58. minut - Zbog gurkanja obostrani žuti karton za Mrkića i Uroševića.

56. minut - Marković je izašao iz igre zbog povrede koju je zaradio u kontaktu nakon gola. Umesto njega u igru je ušao Nikola Čolić.

foto: Partizan.rs

Meč je prekinut nakon pogotka Markovića zbog teške povrede golmana domaćina Živkovića koga je hitna iznela sa terena.

46. minut - GOOOOOOOL! Marković postiže pogodak samo nekoliko minuta nakon ulaska u igru.

46. minut - Počeo je drugi deo igre. Lazar Marković je ušao u igru umesto Filipa Stevanovića.

47. minut - GOL! Kočić dovodi domaćine u vođstvo pred sam kraj prvog poluvremena. Šutnuo je Kostić, lopta je došla do Kocića koji se lako okrenuo i opalio u suprotan ugao i pogodio malu mrežu leve strane gola Partizana.

45. minut - Omar je dodao Kočiću koji je lobovao Popovića, ali je pre gol linije loptu izbacio Ostojić daleko od svog gola.

38. minut - Tempo igre ne pada iako je veoma toplo napolju i nisu baš idealni uslovi za igru.

28. minut - Probao je Stevanović sa nekih 30 metara od gola Kruševljana iz prekida, ali pravo je šutnuo u golmana Živkovića koji je loptu uhvatio ''živu.''

foto: Starsport

23. minut - Okrenuo se Sadik u šesnaestercu domaćina, dodao Sumi na glavu koji je bio sam ispred gola Napretka, ali nije najbolje zahvatio loptu i poslao je daleko preko prečke Kruševljana.

18. minut - Probao je Napredak iz kontre, ali odlična odbrana mladog Popovića koji je loptu prosledio u korner.

foto: Partizan.rs

17. minut - Probao je Natho sada iz dalje, lopta je zakačila jednog igrača Napretka i otišla preko prečke.

14. minut - Prvi pokušaj crno-belih na meču. Probao je Zdjelar sa nekih 20 metara, ali lopta je otišla preko prečke.

Evo ga i jedini ''gledalac'' na meču.

foto: Printscreen

7. minut - Domaći konkretniji i ofanzivniji, cno-beli oprezni na startu.

3. minut - Žuti karton Nikoli Lekoviću zbog faula nad Umarom Sadikom.

1. minut - Utakmica je počela! Meč je počeo minutom ćutanja za nedavno preminule legende srpskog fudbala.

SASTAVI:

Napredak: Živković, Stević, Mršić, Marinković, Leković, Kostić, Milovanović, Spremo, Markoski, Kočić, Oumaru.

Partizan: Popović, Miletić, Ostojić, Vitas, Urošević, Zdjelar, Natho, Suma, Stevanović, Asano, Sadik.

Šef stručnog štaba crno-belih Savo Milošević istakao je da je ekipa Napretka najteži rival Partizana od kada je on na klupi, kao i da su prvi mečevi u sezoni uvek teški, dok se ne uhvati takmičarski ritam:

’’Verujem da smo se dobro spremili. Prve utakmice su uvek teške, čak i kad nije ovako vruće, dok se ne uhvati takmičarski ritam, ali verujem da smo spremni da odgovorimo svim zahtevima i izazovima. Očekuje nas najteži rival bar otkako sam ja u Partizanu. Više smo imali problema s Napretkom nego sa bilo kojom drugom ekipom u Super ligi i to poziva na oprez. Trudio sam se da pripremim ekipu na tu prvu utakmicu, jer samo ako izađemo na teren sa motivom i željom, kao da je u pitanju Crvena zvezda ili neka evropska utakmica, možemo da se nadamo dobrom rezultatu. To ove godine generalno važi za sve utakmice u Super ligi, a za ovu prvu pogotovo. Verujem da možemo i da smo izvukli pouke iz svega što se dešavalo prošle godine. Trudio sam se i trudiću se da objasnim igračima da ovo nisu male utakmice.’’

Meč 1.kola Linglong Tire Super lige Srbije između Napretka i Partizana zakazan je za subotu 01.avgust 2020.godine, sa početkom u 17:30 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track