ZARAĐUJE 20 MILIONA EVRA GODIŠNJE, A NE RADI NIŠTA! Njemu je sve potaman, klubu je PROBLEM, a on UŽIVA u životu! VIDEO

BAŠ GA BRIGA

ZARAĐUJE 20 MILIONA EVRA GODIŠNJE, A NE RADI NIŠTA! Njemu je sve potaman, klubu je PROBLEM, a on UŽIVA u životu! VIDEO

Fudbal -

Mesut Ozil je jedan od najinteresantnijih slučajeva u svetu fudbala.

Uopšte ne igra , zarađuje ogroman novac i puni stupce svetske štampe

Od kada je u decembru prošle godine stigao na klupu "tobdžija", menadžer Mikel Arteta pokazao je da ima trenerskog potencijala , doneo " tobdžijama" FA kup i osvojio svoj prvi trofej u karijeri kao trener.

Učenik Pepa Gvardiole uspeo je barem donekle da dovede u red raštimovani londonski sastav, koji nema balans u timu, jer vrhunski napad, ne prate prosečan vezni red i porozna odbrana.

Što je najgore Arsenal ima vrhunskog kreativca kao što je Ozil, ali njegova motivacija je veliki problem.

Jedan od gorućih Artetinih problema bio je nesumnjivo status Nemca kao najskupljeg igrača u timu.

Njegovo fudbalsko znanje nikada nije bilo sporno, kada je usresređen na teren Ozil je i dalje jedan od najboljih veznih igrača na svetu, ali uglavnom je "odsutan".

foto: Reuters

Ove sezone Ozil praktično nije odigrao niti jednu utakmicu u skladu sa svojim kvalitetom, a nakon što nije bio u konkurenciji ni za prvenstvene i kup dvoboje nakon nastavka sezone, Arteta je Ozila izostavio sa spiska igrača za subotnje finale FA kupa na Vembliju protiv Čelsija.

Pomenuta činjenica očigledno nije previše pogodila Ozila, koji je od londonskog kluba zatražio dopuštenje za odlazak u Tursku, a Arsenal je svom najskupljem igraču izašao u susret.

Godine 2013. Arsenal je Ozila platio 43 miliona funti madridskom Realu (oko 50 miliona evra), a do sada je on u dresu "tobdžija" u 254 utakmice ostvario učinak od 44 pogotka i 77 asistencija.

No, Ozil je za Arsenal trenutno preskupi “mrtvi kapital”,jer ima još godina dana ugovora i nema nameru da napušta klub..

Nakon što nije želeo da pristane na smanjenje plate zbog pandemije koronavirusa, Ozil i dalje uživa i čudesnim finansijskim blagodatima.

Arsenal ga plaća 18 miliona funti godišnje (oko 20 miliona evra), mesečno zaradi milion i po funti, nedeljno 350 hiljada, dnevno 50 hiljada funti, a za jedan sat više od dve hiljade funti.

Fenerbahče je želeo da dovede Ozila na pozajmicu, ali je u stanju da ga plaća nešto više od 50 hiljada funti nedeljno, a to je ponuda koja Ozila nije preterano impresionirala, bez obzira na status koji uživa u Turskoj, na igralištu i van njega.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track