IZ UGLA ESKPERTA! Evo šta kaže Igor Radojičić o penalu u Pazaru! Da li je pogrešio glavni arbitar?
Foto: Prinstcreen

zanimljivo

IZ UGLA ESKPERTA! Evo šta kaže Igor Radojičić o penalu u Pazaru! Da li je pogrešio glavni arbitar?

Fudbal -

Fudbeleri Partizana doživeli su pravi šok u drugom kolu Superlige Srbije pošto su poraženi u Novom Pazaru od istoimene domaće ekipe sa 3:2 (1:0).

Veliku buru u javnosti podigao je dosuđeni penal za domaće iz koga je Novi Pazar došao do vođstva, a kako celu situaciju ocenjuje iz stručnog ugla analizirao je na Areni sport ekspert Igor Radojičić.

Radojičič naglašava kako je za Novi Pazar dosuđen penal čist i da ofsajda nije bilo u samom začetku akcije.

- Bitno je reći da napadač ispred sebe nema dva protivnička igrača, nego samo golmana, tako da se gleda položaj lopte. Tačnije, bitno je da se igrač nalazi iza lopte, što smo videli na ovom snimku, tako da ofsajda nema. Da ne ulazimo sad… Čak i da ga ima, postoji određeno tumačenje da li utiče na protivnika, ali bitno je da nema ofsajda - rekao je Radojičić.

Sudijski ekspert nema dilemu ni kada je reč o penalu.

- Što se tiče prekršaja, mislim da je evidentan, potpuno nepotrebno, Zdjelar podiže noge, pokušava da spreči igrača Pazara da se vrati po loptu. Kažem, besportebno zato što igrač kreće u nazad, gol mu ostaje iza leđa, ali to je neka druga priča. Evidentno je da je prekršaj, tako da je ispravna odluka - podvukao je Radojičić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track