ZVEZDA MORA BITI SPREMNA NA PROVOKACIJE ALBANACA: Nema navijača, ali se još pamti Morina i dron u Beogradu VIDEO
Foto: AP

U SUSRET MOGUĆEM DUELU

ZVEZDA MORA BITI SPREMNA NA PROVOKACIJE ALBANACA: Nema navijača, ali se još pamti Morina i dron u Beogradu VIDEO

Fudbal -

Ukoliko budu uspešni u duelu sa Evropon sa Gibraltara fudbalere Crvene zvezde u utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona čeka će bolji iz duela Dinamo Tbilisija i Tirane.

Već na prvi pogled janso je da će u slučaju meča sa timom iz Albanije fudbal ostati u drugom planu, slično kao i kada su se reprezentacije Srbije i Albanije sastajale u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. Da podsetimo, tada je meč na stadionu Partizana prekinut u 41. minutu, kada je Ismail Morina na teren spustio dron sa zastavom Velike Albanije. Srbija je meč izgubila službenim rezultatom 0:3, a u Albaniji je uspela da slavi sa 2:0.

U Crvenoj zvezdi su zato oprezni i verujemo spremni za moguće provokacije.

Kada pričamo o fudbalu, Tiranu sa klupe predvodi Emanuel Egbo! Nijgerijac je bio golman u ovom klubu, onda je radio kao trener golmana da bi 2019. godine seo na klupu.

Najzvučnije ime kluba koji u Albaniji ima najviše navijača je Kristijan Toševski iz Severne Makedonije, koji je poslednje tri godine proveo u Vardaru.

Opasnost bi mogao da bude eventualno nepredvidivi napadač dvometraš, Mihael Ngoo, nigerijski fudbaler sa engleskim pasošem. Golman Ilon Lika ima 40 godina

Mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona na programu su 25. i 26. avgusta.

Podsetimo da se do plej-ofa igra samo jedna utakmica. Ukoliko posle 90 minuta bude nerešeno, igraće se produžeci, pa potom i penali ako bude potrebe.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track