OVO VEĆ POSTAJE OZBILJAN PROBLEM: Promet kladionica prepolovljen, igrači se sporo vraćaju!
Foto: Marina Lopičić/Ilustracija

UŽAS

OVO VEĆ POSTAJE OZBILJAN PROBLEM: Promet kladionica prepolovljen, igrači se sporo vraćaju!

Fudbal -

Kladioničarima je zbog korone pao promet za više od pola, zanemarljiv broj igrača prešao je na online klađenje, a u poslovnice kladionica se sporo vraćaju, rečeno je Tanjugu u Udruženju priređivača igara na sreću (UPIS).

Direktor UPIS-a Rade Karan u izjavi za Tanjug kaže da je industrija igara na sreću među onima koje su najteže pogođene epidemijom u svetu pa i u Srbiji.

"Bilo je potpune zabrane rada, skraćivanja radnog vremena, ograničavanja broja igrača koji mogu da uđu u poslovnicu i drugih preventivnih mera države koje su na to uticale. A dodatno sportsko klađenje je desetkovano činjenicom da su brojni sportski događaji otkazani čime je izgubilo na atraktivnosti i interesovanju igrača", kaže on.

Dodaje da kompanije članice UPIS-a beleže pad prometa za preko 50 posto.

"Bilo je perioda kada je procenat pada bio i preko 80 posto, i to ne računajući period zabrane rada, kada poslovanja nije ni bilo. Najteže su pogođena zemaljska uplatno-isplatna mesta", kaže on.

Online, klađene preko interneta a od kuće, postojalo je u Srbiji i pre krize.

"Jako mali, neznatan broj igrača je svoju igru preselio iz zemaljske kladionice na online aplikaciju. To je zanemarljiv broj u odnosu na broj za koliko je opao broj igrača u kladionici", rekao je Karan.

U industriji igra na sreću radi oko 12.000 ljudi u Srbiji, a kompanije članice UPIS-a po obimu poslovanja, broju zaposlenih i uplatno-isplatnih mesta pokrivaju oko 55 posto tržišta posebnih igara na sreću što su kladioni, automati i online klađenje.

"Kompanije članice UPIS-a do sada nisu otpuštale zaposlene. Međutim s obzirom na trajanje ovih otežavajućih okolnosti, i na jako spor oporavak tražišta, ne isključujemo mogućnost da će pojedina uplatno - isplatna mesta, kladionice, biti zatvorene", rekao je Karan.

Kako je ocenio u industriji igara na sreću u Srbiji trend je jako spor oporavak tržišta, odnosno jako sporo vraćanje igrača.

Kurir sport / Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track