FUDBALSKE KORAKE UČIO JE U JUVENTUSU I ČELSIJU! Denis Stojković: Jedva sam čekao ugovor sa PARTIZANOM
Foto: FK Partizan

FUDBALSKE KORAKE UČIO JE U JUVENTUSU I ČELSIJU! Denis Stojković: Jedva sam čekao ugovor sa PARTIZANOM

Fudbal -

Mladi fudbaler Partizana Denis Stojković izjavio je da je jedva čekao punoletstvo, potpisivanje ugovora i priliku da zaigra u crno-belom dresu.

Fudbaler koji je prošao mlađe kategorije Juventusa i Torina, bio u londonskom Čelsiju, austrijskom LASK-u i ljubljanskoj Olimpiji, 4. avgusta napunio je 18 godina, kad je i potpisao profesionalni ugovor sa klubom iz Humske.

"Sa jedne strane brzo je prošlo ovih šest meseci od kada sam došao u Partizan. Pomogao mi je taj period jer nisam odmah ušao u vatru i morao da se prilagođavam igrajući utakmice, već sam radio sa čitavim timom i učio od njih na terenu. Sa druge strane, bilo je teško gledati ekipu kako igra, dok vi sedite na klupi i jedva sam čekao 4. avgust kada je sve trebalo da se ozvaniči. Za mene je to bio neverovatan period u kojem sam mnogo naučio od klupskih veterana", rekao je Stojković za klupki sajt.

Stojković je sebe opisao kao napadača koji se sjajno se snalazi na svim pozicijama u napadu.

"Spreman sam da dam sebe 100 posto na bilo kojoj drugoj poziciji, ako šef tako odluči", rekao je Stojković.

On je u meču 4. kola Superlige protiv Radnika iz Surdulice (2:0) ušao sa klupe i asistirao Takumi Asanu za vodeći gol crno-belih, zbog čega ga mu se i Japanac zahvalio.

"Asano je super momak. Ne znam da li ste primetili da se on svaki put zahvali kada i ulazi i izlazi iz igre određenim gestom tela. Ja bih se zahvalio i Đoletu Ivanoviću koji mi je na moje istrčavanje dodao loptu, a potom je Asano posle mog centaršuta dao gol. Sada kada se setim, ne znam ni kako smo odigrali utakmicu po onakvoj kiši".

Stojković je rekao i da sada bolje govori srpski nego po dolasku u Partizan.

"Napredovao sam dosta u odnosu na period kada sam došao. Mislim da nikada nisam bio loš, ali sam se plašio da ne kažem nešto pogrešno. Straha više nema".

Govorio je i o svom odnosu sa drugim Stojkovićem u ekipi - kapitenom Vladimirom.

"Momci su me zaista svi super prihvatili, ali zaista. Vlada je jedan jedini, legenda srpskog fudbala", rekao je mlađi Stojković i dodao da su mu želje da nauči nešto novo i da opravda poverenje ekipe i trenera.

Kurir sport/Tanjug

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track