Najnovije vesti

NEMA DOKAZA KO JE UBIO MODRIĆEVOG DEDU: Lukina porodica živi u Srbiji, o rođaku NIKAD NISU HTELI da pričaju
Foto: Profimedia

krv nije voda

NEMA DOKAZA KO JE UBIO MODRIĆEVOG DEDU: Lukina porodica živi u Srbiji, o rođaku NIKAD NISU HTELI da pričaju

Fudbal

Porodicu sa majčine strane koja godinama živi u Srbiji, fudbaler Reala nikad ne pominje, a čak i priča da su mu "četnici ubili dedu" nikada nije dokazana niti je iko osuđen za to.

Ponovo je svetsku, a posebno javnost na ovim prostorima ustalasala priča fudbalera Reala Luke Modrića o tome kako su mu "četnici ubili dedu" i ponovo je izostala i druga strana priče, da je Lukina majka poreklom Srpkinja i da njena familija Dopuđ i dan-danas živi u našoj državi, a neki i u Beogradu.

foto: Printscreen

O Luki nikada nisu hteli da pričaju ni sa kim, verovatno sa idejom da mu ne naprave neki problem u Hrvatskoj, a poslednje što se zna jeste da je brat od strica Lukine majke Radojke preminuo, te da njegova porodica i dalje poštuje zavet ćutanja.

Jedan od onih koji zna činjenice o Modrićima jeste i predsednik Dokumentaciono-informativnog centra Veritas Savo Šrtbac, koji je sa nama podelio detalje o ubistvu Modićevog dede, po kojem je fudbaler i dobio ime.

- Luka je sa još šestoro ljudi ubijen dok je čuvao ovce 18. 12. 1991. godine, a sledeće godine otvorena je istraga protiv sedam osoba, uglavnom šefova policije zbog njihove komandne odgovornosti. Zvanični podaci govore da je istraga obustavljena 2016. godine jer nije pokazala njihovu krivicu - kaže Štrbac.

Zaključak je prost, Lukin deda jeste ubijen, ali do dana današnjeg, a prošlo je od tada skoro tri decenije, počinioci nisu otkriveni, pa je u najmanju ruku nepristojno za to optuživati "četnike", kako fudbaler navodi. Baš kao i bilo koga drugog.

Savo Štrbac je primetio i jednu činjenicu koja se odnosi na uspešne pravoslavce iz Hrvatske.

foto: AP, Reuters

- Nedavno je umro otac hrvatskog golmana Danijela Subašića, Jovo. Desilo se da je Danijel oca sahranio sa katoličkim sveštenicima, a znamo da je kršten u pravoslavnoj crkvi. Tako je i Vladimir Beara u rodnom selu Zerovo podigao porodičnu grobnicu. Na spomeniku je sve ispisano ćirilicom, ali je sahranjen na drugom mestu, uz dozvolu supruge, sa katoličkim sveštenicima. Posmrtno nam uspešne Srbe prevode u katolike!

Kurir sport

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...