UPRAVA SRPSKOG VELIKANA IZ ZAPADNE SRBIJE NA POČETKU NOVE SEZONE JASNA: Vratili smo Užice Slobodi i Slobodu Užicu!
Foto: FK Sloboda

puni optimizma

UPRAVA SRPSKOG VELIKANA IZ ZAPADNE SRBIJE NA POČETKU NOVE SEZONE JASNA: Vratili smo Užice Slobodi i Slobodu Užicu!

Fudbal -

U vikendu za nama počelo je takmičenje u Srpskoj ligi Zapad u kojoj će užička Sloboda, kao i uvek, imati veoma visoke ambicije. O očekivanjima od nove sezone, ali i planovima i željama čelnika kluba pričao je Petar Blagojević, generalni sekretar GFK Sloboda.

Kako ste zadovoljni dosadašnjim rezultatima u pripremnim utakmicama?

Iako stručniji ljudi od mene vole da kažu da rezultati u pripremnoj fazi nisu pokazatelj rada uvek je prijatno pobediti i radovati se pobedi. Takođe, dosta dobrog je viđeno u tim pripremnim utakmicama i dosta toga što zahteva korekcije. Ono što je sigurno a to je da bez obzira na sve nedaće koje smo imal (korišćenje terena, COVID kod 7-8 igrača) smatram da je iza nas izuzetno dobar pripremni period koji treba da da rezultat u provenstvu.

Koja su Vaša očekivanja u narednoj sezoni?

Skupština kluba kao najviši organ kluba je definisala u junu mesecu da je cilj Slobode u ovom prvenstvu prvo mesto. I svi mi koji smo u klubu i oko kluba smo okrenuti ka ostvarenju tog cilja. Naravno da neće biti nimalo lako jer u Srpskoj ligi ima veliki broj kvalitetnih ekipa i nigde neće biti lako doći do bodova. Ali ako ne želimo uspeh… ni on neće doći.

Kakve su šanse da klub uđe u bolju ligu?

Sloboda je najveće ime u ovoj ligi i mi smo svesni da će svi imati poseban motiv protiv nas. Jedinstvo na relaciji igrači - stručni štab - uprava - navijači je preduslov za uspeh.

Od kojih igrača se negde očekuje najviše?

Sigurni smo da od svih igrača očekujemo da daju svoj doprinos… oni mlađi da se afirmišu u klubu u kome su ponikli (Stamenić, Tomić, Savić, Jaraković, Glišović itd) a stariji da iznesu teret utakmica. Mišljenja smo da igrački kvaliteti Cvetića, Nešovića, Filipovića, Đorđevića, Milanovića, Lazovića, Božića prevazilaze ovaj rang i da će to biti glavni aduti Slobode u sezoni koja dolazi.

foto: FK Sloboda

Da li se očekuju još neka pojačanja u Vaš klub?

S obzriom da je prelazni rok ove godine čak do 5.10. nije isključeno da neko ozbiljno i provereno ime pojača naše redove.

Da li je za igrače lakše ili teže igrati pred praznim tribinama?

Ovde nema dileme da svako dete koje prvi put šutne loptu zamišlja da to radi pred punim tribinama. Pa tako i naši igrači će svakako jedva dočekati da se Užičani vrate na svoja mesta na gradskom stadionu i da svi zajedno kompaktno uradimo sve za pobedu.

Koji su Vam planovi za neki naredni period?

Planovi vezani za sportski sektor su ti da klub uđe u Prvu ligu Srbije a za koju godinu i u Super ligu što je svakako potreba Užica i ovog dela Srbije. Poslovno cilj nam je da Sloboda iz godine u godinu pozitivnu posluje, odgovorno se ponaša i bude pouzdan partner svima koji sa njom sarađuje. Želimo i da unapredimo infrastrukturu i na stadionu i u Krčagovu ali to je već nadležnost Grada Užica.

foto: Arhiva

Odnos sa sponzorima ?

Sigurno će ići teže jer se mnogo uspešnih kompanija bori za preživljavanje u ovim veoma složenim vremenima. Ali moramo se boriti jer Slobode nema bez podrške Grada, privrede i dobronamernih pojedinaca.

Kako ćete dočekati ekipu sa Zlatibora koja će igrati na vašem stadionu u narednoj sezoni?

Komšijama sa Zlatibora želimo mnogo uspeha na terenu sa željom da što pre reše svoje infrastrukturne probleme i da se na terenu nađemo… zašto da ne i u Super ligi.

Kurir sport / Užičke Vesti

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track