HRVATU SE ZBOG OVIH REČI SMEJE CEO SVET! Jednom izjavom razbesneo je Bavarce, OTERALI SU GA I POKORILI EVROPU!
Foto: Profimeda

HRVATU SE ZBOG OVIH REČI SMEJE CEO SVET! Jednom izjavom razbesneo je Bavarce, OTERALI SU GA I POKORILI EVROPU!

Fudbal -

Hrvatski trener Niko Kovač verovatno puca od muke kada gleda kako njegovi biši igrači melju protivnike u najjačem evropskom takmičenju.

Bajern je sinoć ubedljivo savladao Lion 3:0 i izborio plasman u finale Lige šampiona.

Na startu takmičenja niko nije mogao ni da sanja da će ovaj Bajern biti tako dominantan sa najjačim protivnicima u Evropi. Bavarci su sezonu počeli sa hrvatskim stručnjakom Nikom Kovačem, delovali su neubedljivo, mučili su se i u Bundesligi, igrači su bili nezadovoljni i delovalo je da se neće proslaviti u Ligi šampiona.

Hrvat je tada tvrdio da mu je ekipa limitirana.

Naime, kada su ga pitali kada će njegov tim igrati kao Klopov Liverpul i kada će Bajern ponovo biti kandidat za evropsku titulu, Kovač je dao odgovor koji je razbesneo igrače.

"Morate imati igrače za takav tip igre. ne možemo voziti 200 km/h po autoputu ako naš automobil postiže maksimalnu brzinu 100 kilometara na sat", rekao je početkom sezone Kovač.

Ovaj odgovor na novinarsko pitanje razbesneo je Bavarce, nisu ga oprostili Kovaču koji je ubrzo dobio otkaz.

Bez njega i njegove vizije, sa novim trenerom Hansom-Diterom Flikom, ti isti igrači koji su po Kovaču jedva išli 100 kilometara na sat, postali su nezaustavljivi.

Nakon odlaska Hrvata mleli su redom protivnike u Ligi šampiona. U sedam utakmica imali su gol razliku 29/4, bez poraza su stigli do finala i sada su favorit za titulu prvaka Evrope.

Jasno je da je problem bio u vozaču, a ne u automobilu!

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track