STEFAN MITROVIĆ: Radnički je pravi klub za razvojmladih igrača! VIDEO
Foto: FK Radnički

intervju

STEFAN MITROVIĆ: Radnički je pravi klub za razvojmladih igrača! VIDEO

Fudbal -

Radnički je dobro startovao u novoj sezoni Superlige Srbije. U prva četiri kola je osvojio devet od mogućih 12 bodova i pokazao da će ponovo biti ozbiljan takmac u borbi za vrh tabele.

Niški tim je ove sezone ispred sebe postavio dva paralelna cilja, da se vrati na evropsku scenu i da promoviše mlade igrače, koji će u budućnosti činiti okosnicu ekipe. Jedan od tih fudbalera svakako je mladi reprezentativac Kanade Stefan Mitrović (18), koji je na Čair stigao prošle zime i postao standardni prvotimac.

-Došao sam ovde da napredujem. Mogu da pokrijem sve tri pozicije iza klasičnog napadača. Dakle mogu da igram po oba krila, ali i na mestu polušpica. Mnogo mi je bitno što u Radničkom ispred sebe imam iskusnog napadača kao što je Kojić. On mi puno pomaže u igri i uliva mi samopouzdanje. Za sada redovno dobijam šansu da igram i želim da se zahvalim treneru Radoslavu Bataku i rukovodstvu kluba na velikom poverenju. Na meni je sada da iskoristim ukazanu priliku. Postigao sam jedan gol, smatram da mogu da budem još bolji i nadam se da će tako i biti- rekao je Mitrović.

Ovaj talentovani fudbaler je u Nišu već osam meseci i za to vreme je stigao da formira mišljenje o klubu i gradu.

-Radnički je ozbiljno organizovan klub na svim nivoima. Igrači imaju sve što im je potrebno i možemo da se koncentrišemo samo na treninge i utakmice. Na treninzima radimo ozbiljno, trener Batak je zahtevan i meni to odgovara i zadovoljan sam. Sviđa mi se i grad. Dobro sam ovde prihvaćem i za sada sve ide onako kako treba- jasan je Mitrović.

Stefan Mitrović ima pozitivan stav o novom pravilu da mečeve u Superligi Srbije moraju početi minimum dvojica igrača mlađih od 21 godine. Mitrović je u uvodna četiri kola počeo sve utakmice za Radnički.

-Ja i moj cimer Petar Ćirković smo za sada ta dvojica „bonus“ igrača u prvoj postavi. Svakako da sam zadovoljan zbog ovog pravila jer mi ono daje veću šansu da budem prvotimac, a i mislim da je to dobro za razvoj mladih fudbalera u Srbiji. Radnički je postao poznat po promociji mladih. Ovde su stasali Ranđelović i Čumić i ostvarili ozbiljne transfere u inostranstvo. U klubu se ozbiljno radi i mogu da kažem da je to i moj cilj. Da ovde pružam kvalitetne partije, da se pokažem u najboljem svetlu i da i ja kasnije ostvarim zapaženu inostranu karijeru.

Radnički je uspešno krenuo u novu sezonu, a Mitrović najavljuje još bolje partije.

-Pobedili smo Metalac, Novi Pazar i Mačvi, a izgubili od Crvene zvezde. U subotu nas čeka izuzetno teško gostovanje kod Spartaka. Oni su sjajan tim, imaju devet bodova kao i mi, namučili su Zvezde i neće nam biti lako. ali mi se odlično pripremamo za taj meč i nadamo se uspehu. Nakon toga nam dolazi Proleter i verujemo da ćemo nastaviti ovu seriju dobrih rezultata.

Stefan Mitrović je nedavno dobio poziv da igra za mladu reprezentaciju Kanade.

-Selektor je ispratio sve moje mečeve u Radničkom i pozvao me za kvalifikacione mečeve koje će Kanada u decembru igrati u Hondurasu. Nadam se da će to tada sve biti u redu sa ovim virusom i da ću imati priliku da zaigram za mladu reprezentaciju.

Kanada je u poslednje vreme u fudbalskoj ekspanziji i Mitrović se nada da će uskoro postati i član najjače selekcije te zemlje.

-Kanada je na pravom putu što se tiče fudbala i ja se radujem što ću biti deo te priče. A to ću biti samo ako u Radničkom nastavim da pružam dobre partije u kontinuitetu. Tamo je prvi golman Milan Borjan, koji je nekada branio ovde u Radničkom, a sve oči su trenutno uprte u Alfonsa Dejvisa iz Bajerna, verovatno najboljeg levog beka na svetu koji ima samo 20 godina i koji će biti predvodnik te ekipe. Ima tu još nekoliko zanimljivih igrača i pred našom selekcijom je svetla budućnost.

Mitrović je za kraj istakao da je uveren da Radnički ima kvalitet da se dogodine ponovo vrati na međunarodnu scenu.

-Ubeđen sam da ćemo uspeti. Konkurencija je jaka. Osim Zvezde i Partizana, tu su Vojvodina TSC, Čukarički i Spartak. Biće teško, liga je dugačka i naporna, ali smatram da ćemo na kraju biti među prva četiri tima na tabeli- završio je Mitrović.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track