AUU, KAKVA PROVOKACIJA! Legenda Fljamurtarija poručio Zvezdi, Partizan će slaviti kad vas pobedimo!
Foto: Printskrin Instagram, @starsport

počele prljave igrice

AUU, KAKVA PROVOKACIJA! Legenda Fljamurtarija poručio Zvezdi, Partizan će slaviti kad vas pobedimo!

Fudbal -

Sokolj Kušta veruje da Tirana ima realne šanse da eliminiše crveno-bele iz kvalifikacija za Ligu šampiona

Crvenu zvezdu čeka sve i svašta u Tirani u utorak. Savim je izesvno da Albanci neće prezati od provokacija kako bi se domogli senzacionalne pobede i prolaza u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona. U prilog ovim tvrdnjama idu i izjave legende tamošnjeg fudbala Sokolja Kušte.

foto: Printskrin / You Tube

Stari poznavaoci fudbala u Srbiji, posebno navijači Partizana, dobro se sećaju duela sa Fljamurtarijem i Sokolja Kušte, u septembru 1987. godine. Na opšte iznenađenje tadašnje jugoslovenske javnosti Fljamurtari je zahvaljujući golu Kušte eliminisao favorizovani Partizan iz prvog kola Kupa UEFA. Posle poraza u Valoni od 0:2, crno-beli su dočekali Fljamurtari u Humskoj. Stigao je Partizan prednost Albanaca od 2:0, golovima Gorana Stevanovića iz penala i Fadilja Vokrija, ali je onda Sokolj Kušta iz jedne kontre pravom bombom uhvatio na spavanju Fahrudina Omerovića i režirao najvežu senzaciju u tadašnje vreme. Bio je to šok za trenera Fahrudina Jusufija, igrače i navijače Partizana. Meč je završen rezultatom 2:1, a Fljamurtari je prošao dalje.

foto: Printscreen/Instagram

Sokolj Kušta 33 godine posle očekuje isti scenario u sudaru albanskog i srpskog kluba. Samo što će ovaj put umesto Fljamurtarija i Partizana, igrati Tirana i Crvena zvezda.

- Danas ne možemo da pričamo o Crvenoj zvezdi iz nekog prošlog vremena. Zato smatram da Tirana ima dobru priliku da prođe dalje. To što igraju na domaćem terenu je velika prednost. Tirana nije bila favorit ni u Gruziji protiv Dinama, pa je uspela da pobedi. Zašto ne bi pobedila i Crvenu zvezdu - objasnio je Sokolj Kušta.

foto: Www.crvenazvezdafk.com

Gol protiv Partizana ostao je do današnjih dana lična karta Sokolja Kušte, nešto čime se ponosi i on, ali i novinari iz Albanije.

- Crvena zvezda i Partizan su veliki rivali! Tako je bilo kroz istoriju i biće u budućnosti. Navijači dva kluba se mnogo mrze i to se videlo kada je Fljamurtari izbacio Partizan. Isto tako, verujem da će se navijači Partizana radovati ako Tirana pobedi i eliminiše Crvenu zvezdu - poručio je Sokolj Kušta.

Kurir sport/www.panorama.com.al

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track