HOĆEŠ U FINALE LŠ?! MOŽE... AKO DOĐEŠ U BEOGRAD! Bajern i PSŽ na Marakani su dali DESET KOMADA u dva meča protiv Zvezde!
Foto: AP, EPA/Lukas Barth-Tuttas

MOĆNO

HOĆEŠ U FINALE LŠ?! MOŽE... AKO DOĐEŠ U BEOGRAD! Bajern i PSŽ na Marakani su dali DESET KOMADA u dva meča protiv Zvezde!

Fudbal -

Akteri sinoćnjog meča za titulu prvaka Evrope PSŽ i Bajern bili su gosti srpske prestonice u protekloj i ovoj sezoni

Želiš u finale Lige šampiona? Nema problema, dođi u Beograd i imaš velike šanse da se nađeš u meču za tron.

Počelo je sve sa Liverpulom, a nastavilo se sa dva sinoćnja finalista.

Bajern je ove sezone bio u Beogradu, PSŽ prethodne. Protutnjali su i napravili pravi zalet ka onom što je usledilo u bliskoj budućnosti.

foto: Foto: Starsport©

Uživala je publika na stadionu "Rajko Mitić" u magiji Nejmara, Mbapea, Levandovskog, Milera... Svako ko je pratio pomenute mečeve stekao je uvid u snagu nemačkog i francuskog prvaka. Bilo je samo pitanje dana kada će to demonstrirati i prema mnogo jačim klubovima od Crvene zvezde.

Bajern je za žrtvu odabrao Barselonu, koju je odučio od fudbala. PSŽ je na meniju imao Lajpcig, a njegovu snagu osetili su i Galatasaraj i Briž, koji su "petardirani" u grupi.

Prisetimo se kako su izgledali mečevi sinoćnji finalista u Beogradu.

PSŽ je došao u prestonicu Srbije u meču 6. kola. Parižanima su bila neophodna tri boda kako bi se plasirali u osminu finala. Nisu imali previše problema da dođu do tog cilja. Slavili su sa 4:1 i otišli pevajući iz Srbije.

foto: Nemanja Nikolić

Bajern nije imao rezultatski imperativ u ovosezonskom meču u Beogradu, ali... Supermoćna mašinerija iz Minhena pobedila je sa 6:0. Ako se uz to zna da je Zvezda i dobro prošla, jasno je kako je izgledao duel na stadionu crveno-belih.

Neka se nastavi s ovom praksom kada je reč o finalistima u narednim godinama. Doduše, uz malo drugačije rezultate.

Sezona 2018/19.

PSŽ - Crvena zvezda 6:1 (4:0)

Crvena zvezda - PSŽ 1:4 (0:2)

Sezona 2019/20.

Bajern - Crvena zvezda 3:0 (1:0)

Crvena zvezda - Bajern 0:6 (0:2)

Može i tako

I Liverpul posle Beograda osvojio "ušati pehar"

Verovatno i najbolji meč Crvene zvezde u protekle dve decenije bio je onaj protiv Liverpula u prošloj sezoni. Pobeda crveno-belih od 2:0, uz dominaciju na terenu, nije nagoveštavala da će nekoliko meseci kasnije engleski velikan postati prvak Evrope.

Dakle, može i ovakav scenario - osvajač Lige šampiona, a pregažen u Beogradu.

Kurir sport/M.B.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track