ROĐEN U PARIZU, HTEO DA OSTAVI FUDBAL, A ONDA REŠIO LIGU ŠAMPIONA: Pari Sen Žermenu se osvetilo ODBAČENO DETE
Foto: Profimedia

ROĐEN U PARIZU, HTEO DA OSTAVI FUDBAL, A ONDA REŠIO LIGU ŠAMPIONA: Pari Sen Žermenu se osvetilo ODBAČENO DETE

Fudbal -

Kingsli Koman je imao dosta motiva da odigra sjajno u finalu Lige šampiona.

Mladi Francuz je zablistao kada je bilo najbitnije i golom u 59. minutu doneo trofej Bajernu u meču protiv Pari Sen Žermena.

Ovaj detalj ima jaku simboliku kada je u pitanju ovogodišnje finale Lige šampiona.

Kingsli Koman je dete Pariza. Rođen je 1996. godine u glavnom gradu Francuske i sasvim je bilo očekivano da posle odluke da se bavi fudbalom zaigra za Pari Sen Žermen.

Koman je proveo u mlađim kategorijama "Svetaca" deset sezona, od 2004. do 2013. godine. Te 2013. godine je zaigrao za B tim, a ubrzo je bio prekomandovan i u A tim.

Debitovao je za "Svece" u februaru 2013. godine kao najmlađi igrač u istoriji kluba. Tada je imao 16 godina, 8 meseci i 4 dana.

Međutim, upisao je samo tri utakmice za Pari Sen Žermen.

Sveci su ga se odrekli 2014. godine, pa je Koman prešao u Juventus za koji je potpisao trogodišnji ugovor. Ni u Juventusu mu nije išlo, pre svega zbog povreda. Već 2015. godine Stara dama ga je prosledila na pozajmicu u Bajern, gde je konačno došao do izražaja. Međutim, i dalje su ga pratile povrede, pa je 2019. godine frustriran takvim stanjem bio blizu odluke da okonča karijeru.

- Kada sam zbog povrede morao da propustim Svetsko prvenstvo, srušio mi se svet. Sada sve gledam iz druge perspektive, male stvari me čine srećnim. Nadam se da ću se oporaviti i zaigrati na nekom narednom SP, ali ako bih se opet povredio i morao na treću operaciju, ne verujem da bih pristao. To bi bilo previše, jer tada moja noga definitivno više ne bi bila za fudbal i živeo bih bez njega. Radije ću u penziju nego na novu operaciju - rekao je razočarani Koman posle povrede.

Ipak, upornost mu se isplatila na najbolji mogući način. Postigao je jedini gol u finalu i upisao svoje ime zlatnim slovima u Ligi šampiona.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track