STATISTIKA KOJA ĆE ODUŠEVITI ZVEZDAŠE: Gde se to Bajern izjednačio sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona!
Foto: Starsport©

to mugu samo velikani

STATISTIKA KOJA ĆE ODUŠEVITI ZVEZDAŠE: Gde se to Bajern izjednačio sa Crvenom zvezdom u Ligi šampiona!

Fudbal -

Crveno-beli iz Beograda stigli do "ušatog pehara" bez poraza i francuski Marselj ostavili bez pogotka u finalu

Statistika je kao bikini, otkriva sve, a u stvari ne otkriva ništa - rekao je prilikom jednom TV prenosa poznati komentator RTS Zvonko Mihajlovski. Posle finala Lige šampiona za 2020. godinu fudbaleri Bajerna su se posle trijumfa nad PSŽ (1:0) u dva statistička parametra izjednačili sa Crvenom zvezdom, jedinim osvajačem "ušatog pehara" iz Srbije i regiona.

Bajern, Porto, Real Madrid i Crvena zvezda su klubovi koji su francuske ekipe ostavili bez pogotka, u finalima Lige šampiona i Kupa šampiona.

foto: Starsport©

Još jedan značajniji podatak ide crveno-belima iz Beograda na ruku, posle trijumfa Bajerna u finalu u Lisabonu. Naime, klub iz Minhena je deseta ekipa u najelitnijem takmičenju UEFA koji je postao prvak Evrope bez poraza. To su pre njega uspeli samo Notingem Forest, Liverpul, Ajaks, Mančester junajted, Olimpik iz Marselja, Barselona, Inter, Milan i Crvena zvezda!

Isto tako, valja ponoviti da su u protekle dve godine Ligu šampiona osvajali klubovi koji su u grupnoj fazi igrali protiv Crvene zvezde. Liverpul u sezoni 2018/2019 i Bajern u sezoni 2019/2020.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track