ALBANCI SPREMAJU KRVAVI SCENARIO! OTKRIVEN PLAN: Navijači Tirane žele da prekinu meč sa Zvezdom!
Foto: Profimedia

pretnje

ALBANCI SPREMAJU KRVAVI SCENARIO! OTKRIVEN PLAN: Navijači Tirane žele da prekinu meč sa Zvezdom!

Fudbal -

Fudbalski klub Tirana obavestila je albansku policiju da strahuje da bi utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Crvene zvezde mogla biti prekinuta po scenariju koji je pre šest godina viđen u Beogradu.

Tada je Ismail Morina tokom meča kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. spustio dron sa zastavom Velike Albanije i izazvao prekid meča između Srbije i Albanije.

Klub je prema pisanju albanskih medija, dobio informaciju, da bi grupa ljudi prirpema sličan scenario u Elbasanu i da će pokušati da duelu dva kluba da političku konotaciju. Ovakav čin bi kaznio Tiranu, jer UEFA zabranjuje širenje političkih poruka i mržnje političke ili rasističke prirode.

foto: Printscreen

Na osnovu tih podataka, dvadesetstruki prvaci Albanije pozvali su državnu policiju da preduzme neophodne mere kako bi sprečila bilo kakva iznenađenja.

Mediji u Albaniji ističu da je meč sa Zvezdom nacionalno pitanje i da su analitičari iz tamošnjeg saveza uključeni u pripremu utakmice.

"Pobeda nad Crvenom zvezdom je postalo nacionalno pitanje u Albaniji. Čitav tim Tirane radi na pronalaženju slabih tačaka u njihovom timu, a "jaka artiljerija" u vidu Fudbalske federacije Albanije je uključena u pomoć Tirani na tom putu", ističe albanska "Panorama".

Stručni tim detaljno analizira slabosti Zvezde u igri i pomaže igračima Tirane da se maksimalno spreme za meč.

Ljubitelji fudbala u Srbiji dobro pamte meč kvalifikacija za EP između Srbije i Albanije u Beogradu, koji je odigran u oktobru 2014. godine. Tada je pred krcatim tribinama stadiona u Humskoj uleteo dron sa zastavom tzv. velike Albanije. Utakmica je prekinuta, a Srbija je ostala bez važnih bodova.

Na terenu se dogodio incident u kome je učestvovao fudbaler koji trenutno nastupa za Tiranu - 34-godišni reprezentativac Albanije Andi Lilja.

Ratoborni Albanac se tada žestoko sukobio sa Stefanom Mitrovićem, nakon što je srpski fudbaler zgrabio spornu zastavu.

Lilja je pokušavao da spreči Mitrovića da uzme zastavu, pa je nastao opšti haos na terenu. Fudbaler tirane se tom prilikom sukobio i sa navijačima koji su uleteli na teren, kako bi uzeli provokatorsku zastavu.

Kurir sport / Panorama.al

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track