OD SALVETE DO FAKSA, TAKO SU SE VOLELI MESI I BARSA: Ovo je papir kojim Arentinac traži RASKID UGOVORA sa Kataloncima
Foto: AP

papirići

OD SALVETE DO FAKSA, TAKO SU SE VOLELI MESI I BARSA: Ovo je papir kojim Arentinac traži RASKID UGOVORA sa Kataloncima

Fudbal -

Veza duga dve decenije između Barselone i Lionela Mesija samo što nije pukla. Možda bi preciznije bilo napisati da je pukla, ali da još nisu svi svesni toga...

Karlos Rešak igrao je za Barselonu od 1965 - 1981. godine, ostavio dubok trag u klubu, pa postao jedan od šefova skautima Katalonaca. Danas se za njega verovatno ne ni znalo da nije odigrao ključnu ulogu u poslu koji je promenio istoriju kluba sa Nou kampa.

Seo je, u to vreme tehnički direktor Barselone, sa agentima Horasiom Gađiolijem i Đozepom Marijom Minguelom u bifeu teniskog kluba. Pričalo se o omalenom Argenitncu, koga je Gađioli zastupao, pa se stiglo i do toga da će anonimus Lionel Mesi biti ponuđen drugom klubu ukoliko Barselona nastavi da odugovlači. I onda je Rešak povukao potez za sva vremena. Uzeo je salvetu sa stola i sastavio ugovor koji su sva trojica potpisala:

"U Barseloni, 14. decembra 2000. godine, u prisustvu gospode Mingele i Horasija , Karles Rešak, tehnički sekretar FK Barselone, pod svojom odgovornošću i uprkos nekim suprotnim mišljenjima, potvrđujem angažovanje Lionela Mesija sve dok se držimo dogovorenih iznosa".

I tako je počela ljubav za koju se mislilo da nikada neće biti okončana. Ali došla je na red i 2020. godina, godina koja je svet pretumbala naglavačke, pa je došlo vreme i za raskid ljubavne veze između Mesija i Barselone.

I opet jedan običan komad papira ima veoma značajnu ulogu. Mesi je zahtev za prekid ugovora i saradnje zatražio putem faksa, a na društvenim mrežama brzo se pojavila fotografija i ovog dokumenta.

foto: Profimedia

Dvadeset godina ljubavi, dva papira, po jedan za početak i kraj. Od salvete do faksa, tako su se voleli Mesi i Barsa.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track