UTAKMICA VREDNA OSAM MILIONA EVRA! Zvezda sa velikim nestrpljenjem čeka ŽREB: Pobednik nosi SVE! FOTO
Foto: Starsport©

MNOGO JE BITNO

UTAKMICA VREDNA OSAM MILIONA EVRA! Zvezda sa velikim nestrpljenjem čeka ŽREB: Pobednik nosi SVE! FOTO

Fudbal -

Crvena zvezda sa velikim nestrpljenjem čeka ponedeljak i žreb za 3. kolo kvalifikacija za Ligu šampiona.

Nakon žreba biće poznato ko joj je rival protiv koga može da izbori novu grupnu fazu u Evropi, što bi bio veliki uspeh, četrvrtu godinu zaredom.

U ovoj fazi takmičenja, to može biti Liga Evrope jer pobednik 3. kola ima u rukama sigurnu Ligu Evrope, čak i ako ispadne iz plej-ofa Lige šampiona.

Potencijalni rivali Zvezde su Mitjiland, Molde, Ferencvaroš, Omonija i Dinamo Brest.

Nema sumnje da će protivnik koga crveno-beli žele da izbegnu po svaku cenu danski Mitjiland, koji je u 3. kolu eliminisao Ludogorec, a pogotovo bi bilo nezgodno ukoliko crveno-beli budu gostovali.

Omonija i Molde i Ferencvaroš se mogu smatrati solidnim žrebom, dok je ime koje na Marakani sigurno najviše priželjkuju Dinamo Brest, šampion Belorusije.

Pošto se i u 3. kolu igra samo jedan meč, žreb će biti veoma bitan zbog utvrđivanja ko je domaćin.

Nema sumnje da bi svi na Marakani voleli da oni budu domaćini u 3. kolu, a najidealniji žreb bez dileme bio bi Dinamo Brest na Marakani, a najgori mogući gostovanje Mitjilandu ili Moldeu, zbog veštačke podloge na haldnom severu Norveške.

Pored takmičarskog i finansijski aspekt je daleko od zanemarljivog

Onaj ko prođe u plej-of Lige šampiona ima obezbeđenih 5 miliona evra, a za ulazak u grupe Lige Evrope dodatnih 2.920.000 evra.

Faktički pobeda u 3. kolu kvalifikacija za LS vredna je 8 miliona evra!

foto: Starsport©

Zvezdine finansije su opet problematične i pored dve uzastopne Lige šampiona i Lige Evrope i evropskog proleća pre tri sezone.

Finansijski izveštaj dao je alarmantne podatke o Zvezdinom dugu, koji je na kraju 2019. godine bio preko 32 miliona evra, a sada se verovatno i približio cifri od 40, jer nije bilo ozbiljnijih upliva novca od transfera i Evrope do ovog perioda u godini, već samo rashoda na skup igrački kadar.

Zato je meč 3. kola možda i od sudbinskog značaja za Crvenu zvezdu i njenu budućnost.

Dodatnih sigurnih 8 miliona evra, koji mogu da porastu na skoro 20 miliona evra ulaskom u Ligu šampiona, doneli bi "mir u kući" i omogućili bi Zvezdi normalno poslovanje pre svega.

foto: @starsport

Sa druge strane, poraženi u 3. kolu, koji se domogne grupne faze kasnije kroz plej-of Lige Evrope, dobiće samo 2.920.000 evra, a pre toga mora da eliminiše i poslednju prepreku u plej-ofu.

Zbog ispadanja nekoliko nosilaca u kvalifikacijama za Ligu šampiona taj žreb za LE ne bi bio nimalo lak.

Potencijalni rivali Zvezde su klubovi poput Seltika, Legije, Ludogoreca, Astane, Kluža, Slovana, sve ekipe koje u najmanju ruku nisu slabije od ovih u stazi Lige šampiona

Iz navedenih razloga pažnja svih onih kojima je crveno-bela boja na srcu biće uperena ka Nionu u ponedeljak i uzdaće se u sreću na izvlačenju kuglica.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja