KO SU MOLDAVCI KOJI DOČEKUJU PARTIZAN Postoje 17 godina, 4 godine u eliti, a već vicešampioni! Šahtjor ih dobro pamti...
Foto: Sfintul / FB

istorija

KO SU MOLDAVCI KOJI DOČEKUJU PARTIZAN Postoje 17 godina, 4 godine u eliti, a već vicešampioni! Šahtjor ih dobro pamti...

Fudbal -

Fudbaleri Partizana danas u Nionu saznalu su ime svog narednog protivnika na putu ga grupnoj fazi Lige Evrope.

Od tri potencijalna protivnika, nakon skraćivanja žreba, crno-beli su dobili možemo slobodno reći najslabijeg. Reč je o moldavskom Sfintulu, vicešampionu države.

Trenutno su tek treći u domaćem šampionatu, odmah iza dominantnog Šerifa i Petrokuba, kluba koji je TSC pre nekoliko dana eliminisao iz Evrope.

Sfintul je osnovan 2003. godine, a poslednje četiri godine takmiči se u najelitnijem fudbalskom takmičenju u Moldaviji. Igraju na stadionu kapaciteta oko 1.500 mesta, a pored njega imaju i teren sa veštačkom travom.

Infrastruktura možda nije na zavidnom novu, ali organizacija bez sumnje jeste s obzirom na to da su u prvom kolu kvalifikacija eliminisali Šahtjor iz Soligorska koji je bio veliki favorit u tom okršaju. To bi crno-belima trebalo da bude samo znak da nema previše opuštanja u Moldaviji.

Vrednost rostera je nešto više od 4 miliona evra, dok se prosečna vrednost igrača kreće oko 200.000. Najskuplji, a ujedno i najopasniji igrač Moldavaca je Maksim Jurku čija je vrednos na tržištu dostigla 400.000.

Sa klupe tim predvodi Sergej Cabotari, talentovani stručnjak koji je pre dve godine preuzeo kormilo tima, dok sve kontroliše ambiciozni biznismen Valeri Renica koji se sigurno neće zadovoljiti drugim kolom kvalifikacija s obzirom na prethodnu eliminaciju velikana Šahtjora iz Soligirska.

foto: Printscreen Krone.at/ Asfinag, Sfintul / FB

Možda na papiru crno-beli jesu veliki favorit, ali ovaj moldavski klub svakako nije neko sa kim će ''parni valjak'' lako izaći na kraj, pogotovo ne na njihovom terenu.

Meč Partizana i Sfintula na programu je 17. septembra, odlučeno je žrebom u Nionu.

N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track