BRUTALNI MILIVOJE ĆIRKOVIĆ: Partizane moj, dokle da se brukamo, pamte se trofeji, a ne pobede nad Zvezdom!
Foto: Starsport©

dosta priče o sudijama

BRUTALNI MILIVOJE ĆIRKOVIĆ: Partizane moj, dokle da se brukamo, pamte se trofeji, a ne pobede nad Zvezdom!

Fudbal -

Čovek koji je golom iz penala protiv Njukasla doneo prvu Ligu šampiona crno-belima teško se miri sa krizom u koju mu je zapao voljeni klub

Partizan je u velikoj krizi. Tek je odigrano šest kola, a crno-beli već imaju šest bodova zaostatka za Crvenom zvezdom. Milivoje Ćirković, fudbaler koji je uveo klub u Ligu šampiona 2003. godine, kaže da je Partizanu potrebno da energiju usmeri na sebe, a ne da je rasipa na bespotrebno pisanje saopštenja.

- Teško je reći ko je kriv za ovako loše rezultate na startu sezone. Nije normalno da Partizan ima dva poraza, a prvenstvo je praktično tek počelo. Svi treba da budu odgovorni, dosta je više brukanja. I uprava, stručni štab i igrači. Već zaostaju šest bodova za Zvezdom, a to je mnogo. Valjda će da iskoriste ovu pauzu da se saberu, pogledaju jedni druge u oči jasno kažu jedni drugima šta valja, a šta ne valja - počeo je razgovor za Kurir Milivoje Ćirković, a onda nastavio:

foto: Starsport

- Da se ne lažemo, Partizan nije smeo da izgubi od Novog Pazara. Pa, najmanje deset puta je bolji! Ne želim da potcenjujem Novi Pazar, ali oni su bili deseti u Drugoj ligi, kupili su mesto, imaju slabiji igrački sastav od nas... Takve utakmice se dobijaju na suv kvalitet, bez trenera!

Derbi protiv Vojvodine izgubljen je u poslednjim minutima. Bio je to treći poraz crno-belih zaredom od Novosađana.

- Imali smo protiv Vojvodine vođstvo i pobedu u ruci, a onda smo za tri minute sve prokockali. To je nedopustivo za klub kakav je Partizan. Gledao sam utakmicu, bilo je grešaka sudija, ali da budemo pošteni i na štetu Partizana, ali i na štetu Vojvodinu. Možda je sudija trebalo da pokaže crveni i Drinčiću, a ne samo Sumi. Možda je trebalo da svira penal i za Vojvodinu, ali i za Partizan...

foto: Starsport

Ono što Milivoju Ćirkoviću posebno smeta jesu saopštenja, koja se pišu gotovo posle svakog kola. Za neuspehe se krive Savez ili sudijska organizacija.

- Saopštenja Partizana i Crvene zvezde idu u nedogled. I jedinima i drugima su za poraze krivi sudije ili protivnički tim. Fakat je da sudije greše, ali treba razumeti i i te ljude, ne verujem da oni to namerno rade. Nije ni njima lako, jer trpe ogroman pritisak. Plaše se šta će biti ako naprave grešku. Sve je to mnogo ružno što se radi oko sudija. Pa, nisu oni najbitniji!.

foto: Starsport

Čovek koji je golom iz penala doneo Partizanu prvu Ligu šampiona u sezoni 2003/2004 smatra da je najteže treneru Savi Miloševiću.

- Kada je preuzeo klub Savo je preporodio Partizan! Igramo dobro sa njim, ali generalno, sudbina trenera je da mu se mere trofeji. Imao je Savo dobre partije, protiv Zvezde, u Evropi, ali na kraju sezone nije uzeo trofej, a oni čuvaju trenera. Njegova energija je velika i krivo mi je da gubi živce na periferne stvari kao u Novom Sadu. Neka čuva nerve, sledi pauza, opet dolaze jake utakmice - zaključio je Milivoje Ćirković.

Misteriozan odlazak u Izrael

Morao je Natho da igra

Milivoje Ćirković ceni Bibarsa Natha i smatra da je trebalo da bude u startnoj postavi protiv Vojvodine.

- To bi stvarno trebalo da se reši unutar kluba. Morao je da odigra derbi, pa tek onda ode u Izrael. Svaka čast reprezentaciji, treba da voliš svoju zemlju, ali ti si u klubu gde si plaćen. Ne znam kakav je dogovor imao sa upravom i trenerom. Po meni Natho je najbolji igrač u našoj ligi, deli lopte, sigurno izvodi penale, igrač koji pravi razliku... Šta se dešava između njega i saigrača, njega i stručnog štaba ne znam... Nešto tu nije kako treba - smatra Ćirković.

Popravio se, ali...

Suma mora bolje s obzirom koliko je plaćen

Milivoje Ćirković ranije je bio izrazito kritički nastrojen prema strancima u Partizanu, posebno prema Sejdubi Sumi. Čini se da je korigovao stav.

- Pri~am ono što vidim na terenu! Suma je bio loš kada je došao u Partizan. Sada je drugačije, verujem da on može još bolje s obzirom na to koliko je plaćen! Sada je tri puta bolji. Sadik je mlad igrač, daje 100 odsto, nema kritike na njegov račun. Asano se probudio. Videćemo za ostale - ocenjuje Ćirković.

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track