STANOJE NAJAVIO TEKTONSKE PROMENE U PARTIZANU! Vraća se miljenik Grobara, Stojke ponovo među stativama, Miletić višak...
Foto: @starsport

zanimljivo

STANOJE NAJAVIO TEKTONSKE PROMENE U PARTIZANU! Vraća se miljenik Grobara, Stojke ponovo među stativama, Miletić višak...

Fudbal -

Klub ih Humske danas je promovisao novog šefa stručnog štaba Aleksandra Stanojevića koji je na tom mestu zamenio Sava Miloševića.

Na današnjoj promociji Stanojević je pričao o transfer politici Partizana u narednom periodu i naglasio kako najpre ima za cilj da vrati bivše igrače koji su već nastupali u crno-belom dresu.

Osim Jojića, koji se juče pominjao u medijima, Stanojević je naciljao još jednog igrača. Reč je o Aleksandru Miljkoviću, a o čijem povratku smo već ranije pisali.

S obzirom na činjenicu da crno-beli kubure sa igračima na poziciji desnog beka, a da su ''popunjeni'' sa strancima kako je izjavio i sam Stanojević danas, Miljković bi bio sasvim logično rešenje za novog šefa stručnog štaba kluba iz Humske.

Uparava crno-belih već nekoliko puta ovog leta kontaktirala je Miljkovića, ali prioritet je ipak bio Boranijašević sa kojima ''parni valjak'' nije uspeo da se dogovori. Sada u prvi plan ispada Aleksandar Miljković koji je trenutno slobodan igrač.

Njegova vrednost na tržištu, po renomiranim fudbalskim sajtovima, iznosi nešto manje od 300.000 evra, što je za crno-bele sasvim prihvatljivo. Miljković ima 30 godina i prošao je sve mlađe selekcije Partizana. U prvi tim prekomandovan je 2010. godine, ali nije odmah debitovao, pa je slat sa pozajmice na pozajmicu. Upravo Stanojević ga je vratio u prvi tim i zajedno su došli do dve titule u domaćem šampionatu, nacionalnog Kupa i plasmana u Ligu šampiona.

Posle Partizana Miljković je karijeru nastavio u Bragi, a onda ga je put vodio u Split, Amkar, Legnicu i na kraju jermenski Alaškert. Za mladu reprezentaciju nastupio je čak 5 puta, dok u A timu nikada nije dobio priliku.

foto: Starsport©

Isto tako Stanojević je najavio, između redova, i jednog bonus igrača na toj ''kobnoj'' poziciji desnog beka, a s obzirom da su ''bonusi'' u navali po njegovim rečima kvalitetni. Lako se dolazi do zaključka da će iskusni Miletić uskoro napustiti klub, a da će Aleksandar Lutovac ostati tu kao rezervno rešenje, ili čak biti prekomandovan napred, na svoju prirodnu poziciju.

Time je popularni Stanoje najvio povratak među stative iskusnog Stojkovića sa kojim je takođe sarađivao u svom prvom mandatu u Humskoj. Osim njih dvojice, od sadašnjih igrača Partizana Stanojević je od 2010. do 2012. imao priliku da sarađuje i sa Lolom Smiljanićem, ali i Lazarom Markovićem koji još od Kruševca muči muku sa povredom i nije u protokolu crno-belih.

N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track