NAJVEĆI PROMAŠAJ U ISTORIJI: Barsa Kutinja pozajmila Bajernu, zaigrao i Barsi dao dva gola, Bavarci ga sad poslali nazad
Foto: EPA/FRIEDEMANN VOGEL

igra sudbine

NAJVEĆI PROMAŠAJ U ISTORIJI: Barsa Kutinja pozajmila Bajernu, zaigrao i Barsi dao dva gola, Bavarci ga sad poslali nazad

Fudbal -

Nije neobična pojava da fudbalski giganti naprave pogrešne procene sa nekim igračima, ali slučaj Barselone i Felipea Kutinja mogao bi se nazvati najvećim promašajem u istoriji.

Za ovakvu tvrdnju postoji nekoliko više nego dobrih razloga. Najpre su za nje ga platili suludih 160 miliona Liverpula, usledilo je bolno otrežnjenje u činjenici da se Brazilac nikako nije uklopio u ekipu.

foto: EPA/ALEJANDRO GARCIA

Pronađeno je naizgled idealno rešenje, Kutinjo je prosleđen Bajernu, a onda se sudbina našalila sa katalonskim gigantom. Bajern ih je razmontirao u Ligi šampiona sa 8:2, a dva gola postigao je upravo fudbaler Barselone na pozajmici, Felipe Kutinjo. A onda su Bavarci i osvojili Ligu šampiona, pa je Barselona na ime klauzule iz ugovora morala Liverpulu da plati još pet miliona evra. I to bi bilo sasvim dovoljno za "promašaj veka", ali tu nije kraj priče. Čelnici aktuelnog prvaka Evrope odlučili su da Kutinja vrate Barseloni jer ne vredi 100 miliona evra koliko bi trebalo da ga plate, pa se Brazilac vraća na Nou kamp, nakon što je debelo koštao, ali i pobedio svoj klub.

foto: AP

Da li će saga biti nastavljena zasad nije poznato, ali se čini da novi trener Barselone Ronald Kuman računa na Kutinja.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track