TOTALNI HAOS: Mislilo se da Mesi ostaje u Barseloni, kad usledilo SAOPŠTENJE i udar na klub! Da li će ići na SUD?
Foto: Fonet/AP

sapunica

TOTALNI HAOS: Mislilo se da Mesi ostaje u Barseloni, kad usledilo SAOPŠTENJE i udar na klub! Da li će ići na SUD?

Fudbal -

U javnost je procurela informacija da jeLeo Mesi odlučio je da ostane još godinu dana u Barseloni dok mu ne istekne ugovor, a umesto toga nastao je totalni haos.

Ovu vest još juče je prvi je objavio Martin Arevalo, novinar argentinske televizije "TyC" koji je prvi objavio da Mesi želi da napusti Barselonu.

Njegove informacije pokazale su se ovog puta kao netačne

Horhe Mesi, otac i zastupnik Lionela Mesija, poslao je saopštenje na adresu Havijera Tebasa, predsedniku Primera, kako bi demantovao e da je ugovor Mesija i Barselone osiguravajući i da postoji klauzula o odlasku.

Ovo saopštenje dodatno će da pokrene haos, iako je delovalo da se situacija preokrenula i da je Mesi bliži ostanku u klubu.

Njegov otac demantuje da postoji klauzula od 700.000 evra, te tvrdi da ona ne važi u poslednjoj godini ugovora, u kojoj igrač po završetku sezone može sam da raskine jednostrano ugovor.

Mesi se obratio javnosti zvaničnim saopštenjem.

Prenosimo saopštenje u selosti:

- Kao predstavnik Lionela Mesija, profesionalnog fudbalera odgovaram vam na Saopštenje koje je objavljeno 30. avgusta 2020. godine od strane Fudbalskog saveza Španije u vezi sa ugovornom situacijom igrača i bez obzira na očiglednu pristrasnost uloge koju takva institucija zastupa u odbrani interesa svojih saradnika (fudbalskih klubova), mora da se kaže sledeće:

1. Ne znamo koji ugovor ste analizirali i na kojim osnovama ste zaključili da postoji primenljiva klauzila o raskidu ugovora u slučaju da igrač odluči da zahteva jednostrani raskid istog, sa učinkom od kraja sportske sezone 2019/20.

2. To je očigledno greška sa vaše strane. Dakle, kako je doslovno rečeno u tački 8.2.3.6. ugovora potpisanog između kluba i igrača: "Ova nadoknada neće se primenjivati kada raskid ugovora jednostranom odlukom igrača i stupi na snagu od kraja sportske sezone 2019/20.

- Bez obzira na druga prava koja su ukljulena u ugovor i koja izostavljate, očigledno je da se naknada od 700 miliona evra predviđena u prethodnoj tački 8.2.5.5, uopšte ne primenjuje - navodi se u saopštenju Mesija

Sa druge strane argentinski "TyC Sports", decidirano tvrdi da Leo Mesi ostaje u Barseloni.

Prema njhvim informacijama Mesi je odlučio da ostane još jednu sezonu, kako bi izbegao bilo kakve komplikacije, zbog neslaganja oko klauzule u ugovoru, po kome je za Barsu vezan do 2021. godine.

Imali su eksluzivu kad je rešio da napusti klub, da li su ponovo u pravu saznaćemo uskoro.

Španska serija i dalje traje.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track