TUMBAKOVIĆ POSLE REMIJA SA TURCIMA: Nismo mnogo pokazali, ali ovo nije prava slika
Foto: @starsport

Liga nacija

TUMBAKOVIĆ POSLE REMIJA SA TURCIMA: Nismo mnogo pokazali, ali ovo nije prava slika

Fudbal -

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Ljubiša Tumbaković rekao je da njegova ekipa nije mnogo pokazala večeras protiv Turske, ali i da to "nije prava slika".

"Ovo nije prava slika. Optimizam treba da gradimo na pripremi igrača u svojim klubovima i utakmicama koje će imati. Naši igrači nemaju par dana priprema, nijednu utakmicu u poslednjih mesec dana. Ako tražim opravdanje, alibi nikako, onda je to. Očekujem da ćemo biti kvalitetniji kada počnu da udju u kontinuitet treninga i utakmica. Tada će se forma podići na viši nivo", rekao je Tumbaković na konferenciji za novinare posle utakmice.

Srbija je u nedelju uveče igrala 0:0 sa Turskom u drugom kolu Lige nacija, tri dana nakon poraza od Rusije.

"Moram da budem realan, nismo mnogo pokazali. Ako ima nešto dobro, pokazali smo kompaktnost i želju da postignemo rezultat. Ali, ostaje problem u samoj organizaciji igre i prepoznatljivosti. Nadam se da će refleksija moje želje biti priprema kroz njihove klubove koja im u ovom momentu nedostaje", kazao je Tumbaković.

Srpskom nacionalnom timu sledi oktobarski duel sa Norveškom u baražu za Evropsko prvenstvo.

"Koliko je pre par meseci ta utakmica bila daleko, toliko se sad približila. Ovaj septembarski termin je bio ključan za pripremu i hteli smo da napravimo ambijent i pokušamo da napravimo prepoznatljivost, ideju koja eventualno može da rezultira kada je Norveška u pitanju. Neki detalji u Rusiji su bili mnogo bolji nego danas. Nismo imali tu energiju i prepoznatljivost koju tražim. Drugo poluvreme smo igrali sa igračem manje protiv reprezentacije koja je promenila celu ekipu u odnosu na duel sa Madjarskom pre tri dana i bili su dosta jači nego tada", naveo je selektor.

Tumbaković je rekao je da "nema mnogo dilema" kada je u pitanju sastav za utakmicu sa Norveškom i da je tim koji je pozvan za septembarske duele "najbolje što Srbija u ovom trenutku ima".

Beta

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track