BRUKA I SRAMOTA: Kolarove, gde su ti kapitenski maniri? Da li si u Romi onako napucavao lopte na tribine?!
Foto: @starsport

Dokle više?

BRUKA I SRAMOTA: Kolarove, gde su ti kapitenski maniri? Da li si u Romi onako napucavao lopte na tribine?!

Fudbal -

Ako se tako ponaša jedan kapiten nacionalnog tima, pa šta onda očekivati od ostalih igrača i generalno reprezentacije? Ništa. I ništa smo i dobili. Dva puta.

Remi Srbije protiv kombinovanog tima Turske (0:0) ostao je u senci neshvatljivog poteza Aleksandra Kolarova, koji je dobio drugi žuti karton u 49. minuta meča. Nije da nismo navikli da fudbaleri Srbije šutiraju lopte posle sudijskog zvižduka i da za to dobijaju kartone, ali... Dokle više? I je li moguće da tako nešto uradi čovek s trakom oko ruke? U normalnim okolnostima takva osoba je predvodnik tima na terenu, primer za sve ostale, ali u slučaju Srbije to očito ne važi. - Idi u Romu, pa tamo ispucavaj loptu na tribine. Tako dobijaj crvene kartone, a ne u dresu Srbije - ovo je samo jedan u nizu sličnih komentara revoltiranih srpskih navijača.

foto: EPA / Andrej Cukić

I zaista, bilo bi interesantno videti šta bi se desilo da takav potez Kolarov napravi u klupskom dresu. Sasvim sigurno da bi posle morao da izađe u javnost i, ako ništa drugo, izvini se navijačima za nešto nepromišljeno što je uradio. Ovde? Ma, nema potrebe. Kome se izvinjavati? Pa oni dolaze ovde i odvajaju svoje slobodno vreme da igraju za Srbiju (kao da to ne rade svi drugi fudbaleri na svetu). Sam taj momenat je toliko veliki da posle toga mogu da se ponašaju kako god hoće.

Pojeo vuk magarca. Avion, doviđenja Srbijo, do nekog narednog viđenja i narednog crvenila.

Zbog isključenja protiv Turske Kolarov će propustiti naredni meč u grupnoj fazi Lige nacija, ali ne i baraž protiv Norveške, koji je na programu 8. oktobra.

Učinak gubitnika: Srbija samo pet puta pobedila za dve godine

Reprezentacija Srbije je 2019. i 2020. odigrala ukupno 12 mečeva. Bilans "orlova" je pet pobeda, četiri remija i tri poraza. Pali su Litvanija i Luksemburg po dva puta i jednom Paragvaj.

Tumbaković uvek ima neki alibi!

Ako je posle Rusije selektor bio potpuno u pravu sa činjenicom da su domaći igrači u treningu jer im je prvenstvo uveliko u toku, onda posle Turske možemo da se zapitamo da li Tumbaković zapravo samo traži alibi.

- Turska je izmenila skoro ceo tim u odnosu na utakmicu protiv Mađarske, odmorni su, dok naši igrači nisu bili u tonusu, tek su počeli da igraju - rekao je selektor.

foto: @starsport

Dakle, da pojasnimo izjavu predvodnika "orlova". Turska je na megdan Srbiji izvela kombinovani tim bez šest-sedam najboljih igrača. Ni takvog rivala naša najbolja reprezentacija nije uspela da pobedi. Ni turski fudbaleri nisu u treningu i njima je tek sada počelo takmičenje. Čisto da se stvari postave onako kako zaista stoje. Uostalom, zašto mi nismo izveli odmorne igrače na megdan Turcima ako je već to način da se dođe do uspeha.

Kurir sport/Miloš Bjelinić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track