RAKI ZAUVEK NA KARABURMI: OFK Beograd se odužio legendarnom fizioterapeutu (VIDEO)
Foto: OFK Beograd

OTRGNUT OD ZABORAVA

RAKI ZAUVEK NA KARABURMI: OFK Beograd se odužio legendarnom fizioterapeutu (VIDEO)

Fudbal -

OFK Beograd je našao načina da oda počast i još jednom se zahvali legendarnom fizioterapeutu Milanu Rakiju Aranđeloviću, koji je decenijama taj posao obavljao u klubiu sa Karaburme i reprezentaciji naše zemlje.

"Retkost je da među klupske legende uđe neko ko nije bio slavni igrač tog kluba. OFK Beograd se ponosi što je jedan od sinonima kluba sa Karaburme, njegov višedecenijski fizioterapeut, Milan Raki Aranđelović.

Navijači OFK Beograda, okupljeni u udruženje građana, "Klub prijatelja OFK Beograda 1994", odlučili su da Raki zauvek zauzme mesto na svom Omladinskom stadionu. Od danas se klupska ambulanta stadiona na Karaburmi i zvanično zove, AMBULANTA - MILAN ARANĐELOVIĆ RAKI!

Verni Ofkovci su svojim sredstvima, prikupljenim od donacija i članarinama, kompletno renovirali naš medicinski blok. Ambulanta je dekorisana slikama našeg Rakija, prostorija je okrečena, zamenjena podna obloga i deo nameštaja, a popunjen je ormar sa medikamentima i ostalom medicinskom opremom.

foto: OFK Beograd

Sam čin otvaranja uveličali su dugogodišnji prijatelji našeg Rakija, naši bivši igrači, Goran Zelenović, Miodrag Marinković, navijači, sadašnji fizioterapeuti i klupski operativci - generalni sekretar i nekadašnji prvotimac, Zdravko Jokić i predsednik skupštine, Ljubiša Đurović. Ispred porodice Rakija Aranđelovića otvaranju renovirane ambulante je prisustvovala njegova ćerka, Ljiljana.", stoji na klupskom sajtu.

Na početku se prisutnima obratio Dragan Radenković, dugogodišnji verni navijač i član "KPO 1994":

- Milana Aranđelovića Rakija smatramo kao legendu našeg kluba. Gledamo ga kao veću legendu i on nekih naših bivših velikih igrača. Naš skromni doprinos da se upamti ime i sve što je Raki dao našem klubu je ova ambulanta koja od danas nosi ime po njemu. Trudićemo se kroz slične akcije da svi naši velikani i dalje ostanu deo nas.

Zdravko Jokić je uz Rakija rastao kao igrač, a postao i kućni prijatelj:

- Raki nam je bio i otac i majka. U vreme kada sam igrao roditelji nisu dolazili da prate svoju decu kao danas. Mi smo bili prepušteni sebi i našem Rakiju. Za nas je bio za sve što je trebalo, u po noći, Ljiljo ti to dobro znaš. Ovo je veliki potez Kluba prijatelja da urede ceo ovaj prostor i ja im se u ime kluba zahvaljujem. Ovim činom su Rakija učinili besmrtnim!"

Navijačima OFK Beograda je posebno bilo drago kada su videli koliko je ćerki Ljiljani značilo to što se sve što je Raki dao za naš klub i dalje pamti i poštuje:

"Veliko vam hvala za ovaj omaž koji ste posvetili mome tati. Od srca vam se zahvaljujem u ime naše porodice, od mene i moje sestre i unučića, hvala vam veliko!"

foto: OFK Beograd

Milan Raki Aranđelović je u tadašnji BSK došao 1955. godine i zadržao se sve do polovine osamdesetih godina prošlog veka. Obavljao je ulogu fizioterapeuta na oko 1200 zvaničnih i približno još toliko nezvaničnih susreta. Bio je nazamenjiv i u nacionalnom timu još od 1960. i bio uz reprezentaciju narednih pedesetak godina! Podatak koji najbolje govori koliko su bile cenjene njegove profesionalne i ljudske osobine je da 20 trenera OFK Beograda i 17 selektora nije želelo nikog drugog u svom timu na mestu fizioterapeuta osim Rakija! Rakija igrači ne pamte samo po vrsnim maserskom umeću i medicinskoj pomoći u bilo koje doba dana, nego i kao osobu sa kojom su delili probleme i od koje su dobijali drugarsku i roditeljsku pomoć. Raki je bio uz klub i kad su se osvajali trofeji, pobeđivali Juventus, Bajern, Fejenord, Napoli, PAO (...), ali i kada je OFK bio drugoligaš.

Raki je do kraja života ostao veran plavoj boji. Bio je član skupštine kluba i redovan posetilac na našim utakmicama. Imao sjajnu saradnju sa navijačima i izlazio im uvek u susret kada su od njega tražili klupske istorijske podatke i anegdote. Dobitnik je Plakete za životno delo OFK Beograda, Zlatne plakete FSS, Ordena zasluga za narod i Ordena za vojne zasluge.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track