EVO KOLIKO ZVEZDA I PARTIZAN DUGUJU SAVEZU: Iz FSS otkili koliko novca su pozajmili večitima! U PITANJU JE OGROMNA CIFRA
Foto: FSS

EVO KOLIKO ZVEZDA I PARTIZAN DUGUJU SAVEZU: Iz FSS otkili koliko novca su pozajmili večitima! U PITANJU JE OGROMNA CIFRA

Fudbal -

Odgovarajući na napade iz FK Partizan, Fudbalski savez Srbije otkrio je da klubovima pozajmiljuje ogroman novac, bez kog ne bi mogli da nastupaju u evropskim takmičenjima.

Generalni Sekretar FSS-a, Jovan Šurbatović, sada je otvoreno pričao i o ciframa koje su od "Kuće fudbala" dobili večiti rivali - Crvena zvezda i Partizan.

"Iz godine u godinu FSS izlazi u susret klubovima da reše sve obaveze kako bi dobili evropsku licencu. Nažalost, klubovi često imaju problem sa tekućom likvidnošću, ali mi ta sredstva naplatimo iz priliva UEFA po osnovu učešća klubova u Evropi. Savez vodi izbalansiranu politiku pre svega prema Zvezdi i Partizanu. FSS svoje principe rada uvek usklađuje sa principima rada UEFA. Savez i klubovi često blisko sarađuju, bez obzira na to što se često u medijima stvara drugačija slika", kaže za "Blic" Šurbatović.

Zatim je otkrio i tačne iznose koji su uplaćeni na račune najvećih srpskih klubova.

"U ovom trenutku Crvena zvezda i Partizan duguju gotovo istovetne sume – po milion evra, Rad duguje 73.300 evra. I to je sve. U prethodne četiri godine savez je Partizanu po osnovu zajmova, doprinosa za učešće igrača u reprezentaciji i donacija za poboljšanje infrastrukture uplatio 4.417.653,64 evra, a Crvenoj zvezdi 3.913.338,85 evra. To su tačne sume", tvrdi Šurbatović.

Kurir sport/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track