MOLDAVCI PRETE CRNO-BELIMA PRED MEČ U EVROPI: Spremni smo za istorijsku pobedu!
Foto: Sfintul / FB

konferencija

MOLDAVCI PRETE CRNO-BELIMA PRED MEČ U EVROPI: Spremni smo za istorijsku pobedu!

Fudbal -

Fudbalere Partizana u četvrtak od 19 časova u Moldaviji očekuje okršaj sa ekipom Sfintula u okviru 2. kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Pred evropski debi u ovoj sezoni novog-starog trenera crno-belih Aleksandra Stanojevića stigle su ''pretnje'' od strane moldavskog vicešampiona.

Naime, Moldavci ne kriju da se nadaju novoj senzaciji, posle eliminacije Šahtjora iz Soligorska, i da su spremni da ''pokažu zube'' srpskom vicešampionu.

Najbolji dokaz za to je izjava trenera Sfintula Sergeja Čebotarija, koji veoma samouvereno priča pred duel sa klubom iz Humske.

- Dolazi nam veoma moćan protivnik, vrhunski tim s evropskim iskustvom. Što ne znači da ćemo se predati unapred. I na početku kvalifikacija smo bili apsolutni autsajderi, pa se evo borimo za prolaz u treće kolo. Protiv Partizana ćemo dati sve od sebe i spremni smo da ostvarimo istorijski rezultat. Sve je moguće, a mojim igračima to i kažem: ako ostavite srce na terenu, onda je moguća i pobeda. Spremićemo se najbolje što možemo kako bismo prikazali sve što znamo - rekao je Čebotari.

foto: Starsport

Sličnog razmišlja je i prvotimac Sfintula Eugen Slivka.

- Očekivali smo lakšeg protivnika, Škendiju i BATE Borisov. Šta je tu je, veoma dobro poznajemo ekipu Partizana. Znamo i da nije u najboljoj formi, tu vidimo šansu. U svakom slučaju, dočekaćemo goste iz Beograda prijateljski, a bolji neka pobedi. Uostalom, malo ko je verovao u našu pobedu nad Soligorskom, pa smo prošli. Neće da izađemo na teren da izgubimo - istakao je Slivka.

Crno-beli ukoliko eliminišu Sfintul u 3. kolu odmeriće snage sa belgijskim velikanom Šarlao.

foto: Printscreen

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track