Najnovije vesti

OBJAVLJENI DOKUMENTI FSS O POZAJMICAMA PARTIZANU: Evo koliko je klub iz Humske uzeo novca od Saveza i koliko duguje!
Foto: Dado Đilas

CRNO NA BELO

OBJAVLJENI DOKUMENTI FSS O POZAJMICAMA PARTIZANU: Evo koliko je klub iz Humske uzeo novca od Saveza i koliko duguje!

Fudbal

U javnost su procurela dokumenta koliko  je novca u 2020. godini leglo na račun Partizana od FSS kao i šta je Savez sve plačao u ime crno-belih

Naime ova dokumenta  ukazuju na to da je FSS uplatio nekoliko pozajmica Partizanu i da su sve one načinjene u 2020. godine, saznaje " Republika"

- Na današnji dan, FK Partizan nacionalnom Savezu duguje 411.000 evra po različitim osnovama, ukupno u poslednjih pet godina. Sve te pozajmice, u poslednjih pet godina, Partizan je uredno vraćao Savezu, budući da je uvek postojalo sredstvo obezbeđenja u vidu novčanih priliva od UEFA ili od transfera igrača - navedeno je u saopštenju Partizana pre nekoliko dana, ali dokumenti to demantuju.

U dokumentima se vidi da je Partizan od Saveza uzeo nekoliko pozajmica u periodu od 18. februara, pa zaknjučno sa 28. julom ove godine. Najveći deo pozajmica uzet je za regulisanje dugovanja potrebnih za UEFA licencu.

Takođe se vidi i molba Partizana koja je poslata na adresu Jovana Šurbatovića, da Savez uplati crno-belima pozajmicu od 150.000 evra, na šta je pozitivno odgovoreno i ubrzo je sklopljen i poslednji ugovor 28. jula.

Objavljeno je i da Partizan nije ispunio sve obaveze predviđene zbog procenta od tri odsto za transfere, što su iz Humske nazvali reketaškom kamatom.

Do sada je Partizan od transfera trebalo da isplati 815.000 evra, ali nije isplaćen ceo iznos, nego fali 230.000 evra.

Objavljene su na kraju i kazne koje je Savez platio za Partizan kod UEFA, koje su crno-beli isplatili sa zakašnjenjem od po nekoliko meseci.

Kurir sport / Republika

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...