HRVAT SE DO JUČE VOZIO U TRAMVAJU, A SADA JE MILIONER Ima 18 godina, odigrao je samo 15 utakmica i dobio 15 miliona evra
Foto: Profimedia

HRVAT SE DO JUČE VOZIO U TRAMVAJU, A SADA JE MILIONER Ima 18 godina, odigrao je samo 15 utakmica i dobio 15 miliona evra

Fudbal -

Dinamo iz Zagreba je poznat po tome da svake godine izbaci neko nepoznato fudbalsko ime i onda ga proda za veliki novac.

Prošle godine je iz Zagreba u Lajpcig prešao Dani Olmo za 19 miliona evra i bonuse, a sada je istom putanjom otišao Joško Gvardiol.

Fudbaler neobičnog prezimena je u centru neverovatne priče. Ima samo 18 godina, tek pre tri meseca je potpisao prvi seniorski ugovor i odigrao svega 15 utakmica za Dinamo. Ipak, to nije omelo "Modre" da ga prodaju Nemcima za čitavih 15 miliona evra.

Još uvek nije poznato da li će mladić, koji se do juče vozio tramvajem po Zagrebu, doneti i bonuse Dinamo, poput Olma koji je na ugovor dodao još dva miliona za tim iz Zagreba.

Zanimljivo, Lids je za Gvardiola nudio čak 22 miliona evra plus bonuse, ali su mladi igrač i njegov menadžer procenili da je bolje da ode u Nemačku.

Gvardiol će tako postati četvrti najskuplji fudbaler Dinama kada je odšteta u pitanju. Dinamo je najviše profitirao od Marka Pjace koji je u Juventus prešao za 23 miliona evra. Luka Modrić je doneo 21 milion, Dani Olmo 19, a Gvardiol je svakako najskuplji tinejdžer.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track