RADIKALNO NEMA ŠTA: Terzić i čelnici Zvezde smanjili plate za 50 odsto, Deki pristao, čekaju se fudbaleri!
Foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

nova korona pravila

RADIKALNO NEMA ŠTA: Terzić i čelnici Zvezde smanjili plate za 50 odsto, Deki pristao, čekaju se fudbaleri!

Fudbal -

Ovo je teška, ali jedina razumna odluka u ovom trenutku. To je poslediva ispadanje iz Lige šampiona poručio je generalni direktor crveno-belih

Čelnici Crvene zvezde odlučili su da smanje sopstvena primanja za 50 odsto! Usled korona krize koja je itekako uticala na sredstva aktuelnog prvaka države, kao i činjenice da je klub ostao bez Lige šampiona koja bi u kasu slila više od 25.000.000 evra rukovodstvo crveno-belih odlučilo se na jedini razuman potez u ovo teško vreme.

foto: Starsport©

Njihov primer sledio je i trener Dejan Stanković, a očekuje se da isto učine i fudbaleri Crvene zvezde. Generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić otkrio je da je FIFA poslala preporuku klubovima da mogu smanjiti plate fudbalerima, zbog korona krize koja je izazvala ogromne finansijske gubitke većini ekipa u svetu.

- Naš sportski direktor Mitara Mrkela predložio je da se njemu plata umanji za 50 odsto! Prihvatio sam predlog i svi čelnici Crvene zvezde odlučili su da umanje primanja za pola. To jeste radikalna, ali i jedina razumna odluka u ovo vreme - rekao je Zvezdan Terzić i dodao:

- Korona je uništila fudbal na golbalnom nivou. Vidi se to i po transferima. Gotovo da niko ne prodaje igrače, izuzev onih bogatih koji ne zavise od transfera i takmičenja UEFA kao mi.

foto: www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitic

Sportski direktor Mitar Mrkela prokomentarisao svoju inicijativu.

- Kada sam predložio smanjenje plata očekivao sam da moj predlog bude stavljen na razmatranje, međutim, svi u klubu, počev od generalnog direktora Zvezdana Terzića do trenera Dejana Stankovića odmah su prihvatili inicijativu - objasnio je Mrkela.

Fudbaleri Crvene zvezde još se nisu izjasnili u vezi sa svojim primanjima, ali direktor Zvezdan Terzić veruje da će se oni solidarisati sa klubom i pokazati svoje zvezdaštvo.

foto: Starsport

- Predložićemo fudbalerima smanjenje plata za 50 odsto. To je jedini način da klub posluje kako treba. Ostali smo bez planiranih finansija, klub se nije plasirao u Ligu šampiona. Mi smo uvek bili fer prema igračima, nagrađivali smo ih boljim i bogatijim ugovorima kada smo igrali Ligu šampiona, sada smo prinuđeni na ovakav potez, a imamo i preporuku FIFA - jasan je generalni direktor Zvezdan Terzić.

foto: Printscreen

U slučaju da fudbaleri Crvene zvezde ne budu prihvatili smanjenje plata za 50 odsto, klub će im ponuditi prekid saradnje. Kako nam je rečeno, Crvena zvezda posle ispadanje iz Lige šampiona jednostavno više nije u mogućnosti da plaća velike ugovore igračima, posebno što je prodaja igrača u Evropi i svetu stala, pa je teško ostvariti isplativ transfer.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track