LEŽI NA MILIJARDAMA! Rođen je sa ZLATNOM KAŠIKOM, ima sve što poželi, a sada i novi klub! RONALDO JE SIROMAH ZA NJEGA!
Foto: Printscreen

NAJBOGATIJI FUDBALER NA PLANETI

LEŽI NA MILIJARDAMA! Rođen je sa ZLATNOM KAŠIKOM, ima sve što poželi, a sada i novi klub! RONALDO JE SIROMAH ZA NJEGA!

Fudbal -

Brunejski reprezentativac Faik Bolkija (22) novi je igrač portugalskog prvoligaša Maritima.

Faiku je prvog juna istekao ugovor sa Lesterom, ali nije dugo tražio novi klub. Sa popularnim Lisicama potpisao je ugovor 2016. godine, ali nije ni minut zaigrao u prvom timu ovog premijerligaša.

Sama vest ne bi bila zanimljiva da se ne radi o najbogatijem fudbaleru na planeti. Naime, Faik je zapravo princ Bruneja, bratanac sultana te zemlje Hasanala Bolkija i njegovo bogatstvo procenjuje se na više od 20 milijardi dolara!

Faik je rođen sa "zlatnom kašikom u ustima". Rođen je u Americi u Los Anđelesu, kao dečak se zaljubio u fudbal i karijeru je počeo u mlađim selekcijama Sautemptona. Bio je u Arsenalu i Čelsiju, a prvi profesionalni ugovor potpisao je sa Lesterom.

Da biste shvatili koliko je ovaj mladić bogat dovoljno je da obratite pažnju na njegovog oca Džefrija Bolkija, koji je za 15 godina na raskalašan život potrošio više od 10 milijardi dolara.

Tata je znao da za mesec dana potroši desetine miliona dolara na luksuzne automobile, satove, penkala od belog zlata... U svom vlasništvu je navodno imao čak 2.300 automobila!

Ono što je još impresivnije, za svoj pedeseti rođendan, on je angažovao Majkla Džeksona za privatni koncert, kada je izgradio čitav stadion za taj događaj. Navodno, Kralj popa je tada zaradio 12.5 miliona britanskih funti.

Za razliku od raskalašnog tate, Faik je skroman razuman mladić koji voli fudbal i uživa u tome što radi.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track