RAMPA ZA GAVRIĆA I NIKOLIĆA: Zvezdini kapitalci nisu na prodaju, izvisili Atalanta, Roma i Viljareal!
Foto: Starsport©

momci vrede više od 10 miliona evra

RAMPA ZA GAVRIĆA I NIKOLIĆA: Zvezdini kapitalci nisu na prodaju, izvisili Atalanta, Roma i Viljareal!

Fudbal -

Uprava Crvene zvezde odlučila da ove jeseni ne prodaje dvojicu mladih igrača koji bi sledećeg leta mogli da dostignu daleko veću cenu, nego što je imaju danas

Željko Gavrić i Veljko Nikolić ostaju u Crvenoj zvezdi i neće biti prodati ove jeseni. To je odluka koju je donelo rukovodstvo kluba, a iza koje su svojim autoritetom stali direktori Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela.

Procenjeno je da bi prodaja njih dvojice u trenutnom stanju korone klubu donelo ne više od 5.000.000 evra, dok bi sledećeg leta ta suma mogla da bude udvostručena, odnosno da klubu donese profit od najmanje 10.000.000 evra.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Na Marakani su ubeđeni da bi dvojica mladih igrača kroz igranje u grupnoj fazi Lige Evrope mogli da podignu sebi rejting u Evropi, a samim tim i cenu na svetskom tržištu, što bi bio veliki benefit za Crvenu zvezdu, jer je pretrpela veliki finansijski gubitak usled korona krize, ostavši bez znatnih prihoda od evropskih utakmica na kojima nije mogla da prisustvuje publika.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Željko Gavrić (19) i Veljko Nikolić (21) bljesnuli su u prolećnom delu sezone, međutim početkom nove izgubili su poverenje kod trenera Dejana Stankovića. Posle detaljne analize, nakon bolnog ispadanja iz Lige šampiona od realno slabijeg protivnika Omonije, klub je u dogovoru s trenerom Stankovićem odlučio da ponovo forsira oba igrača, jer poseduju veiki kvalitet, a svojim godištem su i mamac za strane klubove.

Pričalo se o Željku Gavriću ovog leta i ponudama koje su stizale iz Italije. Rome je htela da iskešira nešto više od 3.000.000 evra, dok je Atalanta bila zainteresovana i spekulisalo da tim iz Bergama nudi 4.000.000 i 20 odsto od naredne prodaje.

foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

Veljka Nikolića je želeo Viljareal, davali su Španci 2.500.000 evra i 20 odsto od naredne prodaje. Obe ponude su glatko odbijene.

Kurir sport/Aleksandar Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track