STIGLA NAJAVA IZ UEFA KOJA ĆE OBRADOVATI SVE U SRBIJI: Saznajte koliko će publike moći da bude na utakmicama!
Foto: @starsport

optimistični dopis iz niona

STIGLA NAJAVA IZ UEFA KOJA ĆE OBRADOVATI SVE U SRBIJI: Saznajte koliko će publike moći da bude na utakmicama!

Fudbal -

Gledaoci na mečevima grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope, ne više od 30 odsto kapaciteta stadiona

Grupne faze Lige šampiona i Lige Evrope mogle bi da budu igrane pred publikom. Za ovakav potez postoje ozbiljne naznake iz sedišta UEFA, Niona, posebno što će večerašnji meč između Bajerna i Sevilje u Budimpešti biti igran pred gledaocima.

Svedoci smo da je u pojedinim fudbalskim šampionatima poput Italije, Nemačke, Francuske i Rusije dozvoljen smanjeni kapacitet gledalaca. Zvaničnici evropske kuće fudbala poslali su nedavno dopis klubovima učesnicima evropskih kvalifikacija da se spremaju za scenario sa publikom. Istina, zbog pandemije virusa korona plan je da stadioni rade sa 30 odsto kapaciteta.

foto: @starsport

Dovoljno da se određena sredstva sliju u kasu srpskih klubova. Crvena zvezda je prošle godine zaradila oko 6.000.000 miliona evra na prodaji karata za kvalifikacione i mečeve u Ligi šampiona. Ulaznice su bile prilično skupe, pa odgovorni sa Marakane neće napraviti sličnu grešku, iako će, u slučaju da UEFA i zvanično digne rampu, moći da računaju na podršku oko 17.000 navijača. Slično misle i u Partizanu koji je prošle godine samo od prodaje karata za Ligu Evrope zaradio 1.100.000 evra. Uspehu se nada i Vojvodina, ako kao i "večiti rivali" prođe u Ligu Evrope.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track