ŠTA OČEKUJE CRNO-BELE VEČERAS U BELGIJI: Klub duge tradicije, ali prazne vitrine! Ozbiljan trener i ubitačna navala...
Foto: Profimedia

predviđanja

ŠTA OČEKUJE CRNO-BELE VEČERAS U BELGIJI: Klub duge tradicije, ali prazne vitrine! Ozbiljan trener i ubitačna navala...

Fudbal -

Fudbaleri Partzana večeras od 19 časova odmeriće snage u Belgiji sa liderom na tabeli Župier lige - ekipom Šarlroa.

Iako je tamo odigrano tek šest kola poluralne ''Zebre'' sakupile su maksimalan broj bodova uz samo dva primljena pogotka, što najbolje govori o formi ove ekipe ali i ambicijama za nastavak sezone.

Šarloa je klub bogate tradicije, ali i praznih vitrina. Klub je osnovan davne 1904. godine, a najveći uspesi su im dva finala Kupa i jednom drugo mesto u nacionalnom prvenstvu. Jasno je da će im ove godine šampionat biti prioritet, ali verujemo da će ugrabiti svaku priliku, ukoliko im se ukaže, da nešto više naprave i u Evropi.

Po renomiranim fudbalskim sajtovima, vrednost celog tima Šarloe je nešto više od 30 miliona evra što uopšte nije loše za klub koji se već 9 godina zaredom takmiči u najelitnijem fudbaskom takmičenju u Belgiji.

foto: Starsport

Dva najopasnija, ujedno i najskuplja igrača u belgijskom timu nalaze se u samom špicu. Reč je o Irancu Rezaiju, koji je na pozajmici iz Briža, i Šamaru Nikolsonu koji je prošlog leta stigao iz slovenačkog Domžala u transferu ''teškom'' 1.5 miliona evra. Tržišna vrednost ova dva igrača je nešto više od 2.5 miliona evra, a Rezei je trenutno deli prvo mesto na listi strelaca u domaćem šampionatu sa pet pogodaka.

Ipak, najmoćnije oružje ovog tima je trener Karim Belošin, Alžirac koji je odrastao u Francuskoj, a koji je od prošle godine na klupi Šarloe. Dugo godina radio je u Belgiji kao pomoćnik, dok nije dobio priliku u Kortrajku kao prvi trener. Onda mu se ukazala prilika u Anderlehtu gde je pokazao sve svoje kvalitete koji su ga i preporučili za sadašnji klub.

foto: Starsport©

Podsetimo, meč između Partizana i Šarloe na programu je od 19 časova. Po novim pravilima igraće se samo jedna utakmica, baš kao i u Moldaviji sedam dana ranije.

Ukoliko savladaju Belgijance, crno-beli će odmeriti snage sa ekipom Leha u direktonom okršaju za plasman u grupnu fazu Lige Evrope.

Kurir sport / N. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track