PARTIZAN NACILJAO NOVO POJAČANJE! Crno-beli žele reprezentativca Mađarske rođenog u Kragujevcu! VIDEO

zanimljivo

PARTIZAN NACILJAO NOVO POJAČANJE! Crno-beli žele reprezentativca Mađarske rođenog u Kragujevcu! VIDEO

Fudbal -

Fudbalski klub Partizan ''naciljao'' je svoju novu transfer bombu.

Reč je o reprezentativcu Mađarske Filipu Holenderu koji ima 26 godina i trenutno nastupa za švajcarski Lugano, javlja Telegraf.

Čelnici Partizana i švajcarskog kluba su već obavili nekoliko razgovora i ideja je da Holender, za početak, dođe kao pozajmljen fudbaler i tu pozajmicu bi crno-beli platili 50.000 evra, ali da u ugovoru bude uvrštena i stavka o mogućem otkupu na kraju sezone, ukoliko sve tri strane budu zadovoljne.

Što se samog igrača tiče, on je ''naše gore list''. Filip je rođen u Kragujevcu gde je i počeo da se bavi fudbalom. Karijeru je započeo u klubu ''Fitnes'' odakle se preselio u Radnički za čiji prvi tim je debitovao davne 2007. godine.

Iz Radničkog odlazi u mađarski Honved sa kojim 2013. godine potpisuje prvi profesionalni ugovor.

U Budimpešti je proveo punih pet sezona, upisao 159 mečeva (30 golova) i za to vreme je dobio i mađarski pasoš, pa je debitovao u mladoj, kasnije i u A selekciji severnih susreda (osam mečeva, jedan gol).

foto: Printscreen

Minulog leta je potpisao ugovor sa Luganom, za koji je u prošloj sezoni odigrao 34 utakmice u svim takmičenjima, postigao sedam golova i upisao četiri asistencije.

Holender ima dvojno državljanstvo, igra na poziciji krila, a odlično se služi sa obe noge. Može da popuni poziciju u špicu, ili na mestu polušpica.

Ono što takođe može da utiče na ovaj transfer jeste odlazak Filipa Stevanovića koji je sve zvesniji do kraja ovog prelaznog roka.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track