BORJAN SE NE ZADOVOLJAVA SAMO PLASMANOM U GRUPNU FAZU: A, sada prolaz u nokaut rundu!
Foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

izjava posle meča

BORJAN SE NE ZADOVOLJAVA SAMO PLASMANOM U GRUPNU FAZU: A, sada prolaz u nokaut rundu!

Fudbal -

Kapiten fudbalera Crvene zvezde Milan Borjan rekao je večeras, posle pobede nad Araratom, da je verovao da njegova ekipa može da izbori grupnu fazu Lige Evrope.

"Četiri godine zaredom. Velika čast. Svi navijači treba da budu ponosni na ove momke, ostavili su srce na terenu. Idemo dalje, sad treba da prodjemo i grupnu fazu, da dižemo Zvezdu sve više i više, u nebesa", rekao je Borjan za Radio televiziju Srbije.

Crvena zvezda je večeras u Nikoziji pobedila jermenski Ararat sa 2:1 i plasirala se u grupnu fazu Lige Evropa, pa će i četvrtu godinu u nizu učestvovati u kontinentalnim takmičenjima.

"Ja uvek verujem u ekipu, ovi momci stvarno dobro rade, to smo pokazali. Nismo imali sreće u kvalifikacijama za Ligu šampiona, ali ušli smo u Ligu Evrope i treba svi da budemo ponosni, pogotovo zvezdaška javnost", rekao je Borjan.

Strelac prvog pogotka na večerašnjem meču bio je Aleksandar Katai.

"Nije bitno kako, bitno je samo da ga damo, pa makar i na silu. Cilj je ostvaren, to je najbitnije. Ostalo sve zaboravljamo, igru, kako smo dali golove, bitan je samo cilj, a to smo postigli", rekao je Katai.

Žreb za grupnu fazu Lige Evropa zakazan je za sutra kada će i crveno-beli saznati protivnike.

"Prvo da proslavimo ulazak, ali svako ko bude dolazio na Marakanu neće mu biti lako. Sigurno im neće biti lako", rekao je Katai.

I Miloš Degenek je istakao da je fantastično što će Zvezda četvrtu godinu zaredom igrati Evropu.

"Mislim da to niko nije mogao da sanja u Zvezdi pre pet godina. Zvezda treba samo da raste i da se ne obazire na nikakve negativne priče koje dolaze iz komšiluka... Igrati Evropu je velika čast. Da nam je neko ponudio ovo na početku, svi bismo potpisali i pristali da se igra Evropa. Dovešćemo velike klubove u Beograd, nadam se da će biti i publike i da ćemo, bože zdravlja, proći i grupu", rekao je Degenek.

Takmičenje u grupnoj fazi Lige Evropa počinje 22. oktobra.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track