ALARMANTNO STANJE U ĐENOVI: Još tri nova slučaja korone! Ukupno 17 zaraženih u klubu (FOTO)
Foto: Profimedia

GLOBALNA PANDEMIJA

ALARMANTNO STANJE U ĐENOVI: Još tri nova slučaja korone! Ukupno 17 zaraženih u klubu (FOTO)

Fudbal -

Još trojica fudbalera Đenove pozitivna su na korona virus, čime je broj zaraženih u redovima tog italijanskog kluba za nedelju danas porastao na 17, saopšteno je danas.

U Đenovi, čiji je meč protiv Napolija odložen, ukupno su novim virusom zaražene 22 osobe, uključujući i pet članova tehničkog osoblja.

Od 17 pozitivnih igrača, 11 je igralo prošlonedeljni meč protiv Napolija, kluba koji je stavljen pod pojačan nadzor.

foto: Profimedia

Do sada je samo jedan igrač Napolija, Poljak Pjotr Zelinski bio pozitivan na kovid-19. Novi krug testiranja u Napoliju zakazan je za danas, rezultati se očekuju večeras, uoči utakmice protiv Juventusa u Torinu.

Selektor Italije Roberto Mančini nije pozvao nijednog igrača Napolija za predstojeće utakmice reprezentacije. Italijanski fudbalski savez je naveo da je takva odluka doneta "iz predostrožnosti u iščekivanju kako će se razvijati epidemiološka situacija nakon nedavnih pozitivnih rezultata na kovid-19".

Pozivan slučaj na testiranju na korona virus danas je prijavila i Atalanta, uoči meča protiv Kaljarija u nedelju. Osoba, čije ime nije saopšteno, nema simptome bolesti, naveo je klub iz Bergama i dodao da je aktivirao protokol za slučaj korona virusa i obavestio lokalne vlasti.

(Beta)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track