ZVEZDA ZA DESETKU: Šampion pregazio i Napredak! Falčineli strelac posle 49 sekundi, 2 gola Ivanića (VIDEO)
Foto: Starsport©

Superliga Srbije

ZVEZDA ZA DESETKU: Šampion pregazio i Napredak! Falčineli strelac posle 49 sekundi, 2 gola Ivanića (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Crvene zvezde zadržali su maksimalan učinak u Superligi Srbije pošto su u desetom kolu na Stadionu Rajko Mitić savladali Napredak 3:0 (2:0).

Zvezda je pocvela u 49. sekundi kada je strelac bio Dijego Falčineli a pitanje pobednika rešeno je već u devetom minutu, kada je prednost srpskog učesnika Lige Evrope uvećao Mirko Ivanić.

Napredak je sporadično napadao, a najbolju priliku imao je u 62. minutu, kada je Mrkić promašio penal, tačnije lopta je pogodila prečku, gola Crvene zvezde na kojem je stajao Zoran Popović.

Osam minuta kasnije posle pada Spiridonovića u kaznenom prostoru sviran je i drugi penal na meču. Ovoga puta u korist Crvene zvezde, a precizan je bio Mirko Ivanić.

Drugo poluvreme

90. minut - Kraj utakmice

78. minut - Dobar udarac Petrovića, koji je propisno namučio golmana Napretka

71. minut - GOOOOOOOOOL 3:0, Ivanić! Ivanić je rutinski izveo najstrožu kaznu

70. minut - Penal za Zvezdu! Oboren je Spiridonović.

67. minut - Opao je ritam meča

62. minut - Eraković je neoprezno startovao nad Mrkićem u šesnaestercu domaćina i to je penal za goste. Mrkić je i izveo penal, ali je pogodio samo prečku.

60. minut - Sjajan šut Milunovića iz slobodnog udarca, lopta odlazi tik pored stative golmana Popovića

55. minut- Gavrić je odlično prošao, lopta je stigla do Ivanića, koji je šutirao iz okreta, ali je njegov udarac izblokiran i od svega samo korner.

51. minut - Prilika za Napredak nakon kornera, nastala je gužva u šesnaestercu ali Popović jedobro reagovao

46. minut - Utakmica je nastavljena

Drugo poluvreme

45. minut - Završeno je prvo poluvreme.

38. minut - Tukao je Luka Milunović sa 18 metara, lopta je zakačila nekog od defanzivaca Zvezde i išla pod samu prečku, ali tu je bio Popović

35. minut - Dobra akcija Kruševljana. ali Milošev nije bio precizan u završnici

26. minut - Solidna prilika za Napredak, ali slaba završnica

17. minut - Posle kornera i karambola Milunović je bio u dobroj poziciji, ali je lopta otišla preko gola

15. minut - Igra se uglavnom na polovini tima iz Kruševca

9. minut 2:0, Ivanić! Probio je Gajić po levoj strani, odigrao povratnu loptu na peterac, gde je dočekao Ivanić i plasirao u mrežu.

5. minut - Zvezda sve vreme napada. gosti su prilično poremećeni ranim golom

1. minut - GOOOOOL 1:0 Falčineli! Dijego Falčineli je strelac u 49. sekundu utakmice. Izašao je sam na golmana Napretka, predirblao ga i rutinski zatresao mrežu.

1. minut - Utakmica je počela

Prvo poluvreme

Stadion: Rajko Mitić

Sudija: Srđan Jovanović

Crvena zvezda: Popović - Gajić, Eraković, Milunović, Gobeljić – Nikolić, Kanga – Gavrić, Ivanić, Katai – Falčineli.

Napredak: Ostojić – Stević, Mršić, Marinković – Kostić, Rašković – Milošev, Kočić, Spremo - Mrkić, Milunović.

Sastavi

Pomoćnik u stručnom štabu crveno-belih Nebojša Milošević ističe da je prvenstvo u fokusu, da ekipa uspešno savladava sve prepreke i da je cilj da se i u duelu sa Kruševljanima nastavi dominacija:

’’Ako pogledamo činjenice koje su ovog trenutka aktuelne, to je da imamo devet pobeda u prvenstvu iz toliko mečeva, da imamo gol razliku 31:3 i da idemo po zacrtanom planu. U međuvremenu, iza nas je uspešno savladan Ararat, igramo Ligu Evrope i kao klub uspeli smo da četvrtu godinu u nizu, obezbedimo kontinuitet učešća u kontinentalnim takmičenjima, i to nas raduje. Prvi u nizu narednih izazova je Napredak, a prvenstvo nam je u fokusu, jer je upravo ono neophodno da i naredne godine možemo da se takmičimo u Evropi. Nemamo vremena za tapkanje u mestu, a Napredak je protivnik koji zaslužuje respekt. Imaju renome, ali na njihovu žalost, rezultati im nisu u skladu sa kvalitetom tima. Nalaze se u tranzicionom periodu, pojačali su se dolaskom Milunovića, imaju dobrog trenera, ali mi želimo da ostanemo u pobedničkoj seriji. Hoćemo da i u nedelju potvrdimo našu dominantnost. Što se zdravstvenog biltena tiče, svi igrači su zdravi, a posle treninga će se definisati određena kadrovska pitanja. Biće promena u sastavu, jer imamo dosta igrača koji nisu igrali na prethodnom meču, a na osnovu svega zaslužuju minutažu.’’

Trener u stručnom štabu ’’čarapana’’ Ivan Babić ističe da su njegovom timu bodovi neophodni, da će probati da zabeleže pozitivan rezultat, ali da će sve zavisiti od toga kakvu igru pruže na terenu:

’’Mi smo u situaciji da nam je svaka utakmica i svaki bod bitan. O Crvenoj zvezdi kao protivniku ne treba pričati, jer je aktuelni šampion države i jedini naš predstavnik u evropskim takmičenjima. Imaju odlične individualce. Probaćemo da se prikažemo u što boljem svetlu i da svaki naš igrač pruži svoj maksimum, da sa dobrom disciplinom probamo da ostvarimo pozitivan rezultat. Rezultat će biti onakav kakav zaslužimo na terenu.’’

Meč 10.kola Superlige Srbije između Crvene zvezde i Napretka igra se u nedelju, sa početkom u 18 časova.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track