CRN ROĐENDAN CRNO-BELIH: Posle poraza košarkaša i remija fudbalera, partizanovcima brige kvare slavlje. Nešto MORA DA SE MENJA!
Foto: FK Partizan

ma kakvo slavlje

CRN ROĐENDAN CRNO-BELIH: Posle poraza košarkaša i remija fudbalera, partizanovcima brige kvare slavlje. Nešto MORA DA SE MENJA!

Fudbal -

Umesto da veliki jubilej, 75. rođendan kluba, dočekaju u svečarskoj atmosferi, čelnici i navijači Partizana puni briga obeležavaju veliki dan

Partizan je napunio 75 godina. A umesto slavlja, velike brige. Poraz košarkaša na startu ABA lige od Borca iz Čačka, pa onda i remi fudbalera s Metalcem u Gornjem Milanovcu sve su samo ne razlog za slavlje. Dodaćemo, iako nije u rangu s prva dva sporta, da su bokseri izgubili večiti derbi sa 10:8. A da budemo kompletni, rukometaši i vaterpolisti uspeli su da pobede, pa njih ne možemo nazvati partibrejkerima.

- Kao prvo, porazi se dešavaju. Sa Huventudom su izgubili dobijeno, a s Borcem su izgleda ušli opušteno. Partizan vodi novi trener, čovek koji je dobio veliku priliku i mislim da će je iskoristiti - kaže nam priznati košarkaški stručnjak Miroslav Nikolić, pa dodaje: - Njima je fokus sigurno na Evropi, Partizan ima dobre igrače, ali očigledno je da u ekipi nešto ne štima!

I dok za košarku kiks možemo da podvedemo pod "nova sezona, novi trener, ima vremena", u fudbalu ništa od toga ne pije vodu. Kriza u Humskoj je velika, nema Evrope, u našoj ligi je već dobar minus u odnosu na lidera... A izlaz iz krize se ne nazire.

- Mnogo je delikatno, ne treba ovde pričati o imenima, nego o instituciji kakva je Partizan. Sve se svodi na onu životnu kako seješ, tako i žanješ. Ne sumnjam da svi u klubu daju maksimum, ali vreme pokazuje da taj maksimum kod onih koji odlučuju nije dovoljan za veličinu Partizana - kaže nekadašnji golman Partizana Ranko Stojić, pa zaključuje:

- Stalno neki alibi, nikako da neko kaže: "Hajde da naučimo, da vidimo šta treba bolje da radimo." Malo je onih koji priznaju svoje greške. Uz sav respekt, mora se reći istina. Krajnje je vreme da se bude samokritičan. Suština je da Partizan mora da bude lokomotiva, onaj koji vuče male klubove i mora se početi s organizacijom i stabilizacijom kluba.

G. F. / Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track