ZASLUŽENI ODMOR PA PAKLENI RITAM: Stanković zadovoljan posle Napretka, a OVO mu je posebno važno
Foto: Www.crvenazvezdafk.com/Nikola Mitić

reakcija

ZASLUŽENI ODMOR PA PAKLENI RITAM: Stanković zadovoljan posle Napretka, a OVO mu je posebno važno

Fudbal -

Trener fudbalera Crvene zvezde Dejan Stanković zadovoljan je pobedom i igrom u pobedi protiv Napretka (3:0), posle koje šampion Srbije, nakon deset odigranih kola ima maksimalan učinak.

- Mnogo snage i emocija se potrošilo na Kipru, tako da mogu da budem zadovoljan današnjom utakmicom. Bilo je korektno, a meni je najvažnije da se niko nije povredio, ali i da trijumfujemo. Istrčali smo se, moglo je i bolje u nekim fazama meča, ali kada se pogleda šira slika, zaista sam zadovoljan načinom na koji smo završili drugi ciklus - bez poraza smo u prvenstvu i plasirali smo se u Ligu Evrope. Sledi zasluženi odmor za igrače, a potom „paklen“ ritam, osam utakmica mesečno, te je veoma važno da svi budu spremni, našpanovani i da doprinesu klubu i timu - počeo je Stanković.

Zadovoljan je Stanković time što je svih šest „bonus“ fudbalera koje Crvena zvezda ima u svom timu, zaigralo.

- Imamo igrače koji nadolaze kao što je Eraković, bilo je tu još mladih igrača koji su dobili priliku i zaista sam prezadovoljan. Moram da istaknem da mi je žao što se Pavkov osetio loše i što nije zaigrao. Zaista sam zadovoljan timom koji treniram, praktično na svakoj poziciji imamo više opcija. Imamo i bodovnu prednost u odnosu na konkurente, ali gledamo u naše dvorište. Ako dođe neki poklon, mi ga prihvatamo i koristimo, ali ni to ništa ne bi vredelo da mi večeras nismo odigrali dobar meč i pobedili - zaključio je Stanković.

O utakmici je govorio i dvostruki strelac Mirko Ivanić.

- Postigao sam devet golova ove sezone i naravno da mi znači ta činjenica. Zadovoljan sam generalno, kako svojim, tako i timskim igrama, a sve pobede koje ostvarujemo i koje su zapravo najbitnije od svega, nam znače za samopouzdanje. Želimo da nastavimo u tom maniru i posle pauze koja sledi, jer znamo da nas čeka večiti derbi, koji je jedna od najvažnijih utakmica u sezoni, a potom i veliki broj bitnih duela, što u prvenstvu, što na međunarodnoj sceni. Pauza će nam prijati, iskoristićemo nekoliko dana da se odmorimo i da onda budemo i više nego spremni za sve što sledi - počeo je Ivanić.

foto: Starsport©

Hladnokrvan je bio prvi strelac ekipe, u 71. minutu kada je sa bele tačke matirao Ostojića.

- Dok šutiram penale - kroz glavu mi samo prolazi činjenica da postižem gol. Ne bih da otkrivam koja mi je strategija, ali ne razmišljam o promašaju, već uvek budem pozitivno nastrojen - zaključio je Ivanić.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track