HRVAT JE NAJVEĆA PRETNJA ZA ZVEZDU: Čuvajte se, Andrej Kramarić dao je čak 12 od poslednjih 14 golova Hofenhajma!
Foto: AP

odlična forma

HRVAT JE NAJVEĆA PRETNJA ZA ZVEZDU: Čuvajte se, Andrej Kramarić dao je čak 12 od poslednjih 14 golova Hofenhajma!

Fudbal -

Nemački klub je u Bundesligi izgubio od Ajntrahta u gostima, ali je napadač iz Zagreba bio strelac jedinog gola za svoj klub

Rivali Crvene zvezde u grupnoj fazi Lige Evrope pokazali su snagu, ali i trenutnu formu u domaćim šampionatima. Hofenhajm je ispustio vođstvo i pobedu protiv Ajntrahta, Gent je do vrha napunio mrežu Beršota, dok je Slovan takođe bio ubedljiv protiv Pribrama na domaćem terenu.

⚽️??

A post shared by Andrej Kramaric (@andrejkramaric) on

Crvena zvezda će 22. oktobra gostovanjem Hofenhajmu otvoriti takmičenje u Ligi Evrope. Posle tri odigrana kola Bundeslige, Hofenhajm zauzima peto mesto na tabeli, sa dve pobede i jednim porazom. Nakon što su u prošlom kolu ubedljivo savladali favorizovani Bajern rezultatom 4:1, neuspeh su doživeli u Frankfurtu, gde su gostovali Ajntrahtu. Vođstvo ekipi iz najfudbalskijeg sela u Nemačkoj doneo je hrvatski napadač Andrej Kramarić.

Zanimljivo je da je nekadašnji centarfor zagrebačkog Dinama i Rijeke, te nesuđeni član Crvene zvezde u vreme dok je klub vodio Robert Prosinečki, postigao 12 od poslednjih 14 ligaških pogodaka za Hofenhajm.

Važan igrač u redovima Hofenhajma jeste i srpski reprezentativac Mijat Gaćinović. Iako se još nije izborio za mesto u startnih 11 kod mladog trenera Sebastijana Henesa, izdanak omladinske škole Vojvodine u svakoj utakmici Bundeslige dosad je imao minutažu i pokazao da će biti veliko pojačanje za Hofenhajm.

Belgijski Gent posle očajnog početka sezone iskalio je bes na jučerašnjem meču protiv Beršota. Prošlogodišnji šampion Begije slavio je sa čak 5:1 (3:0) i time pokazao da polako ulazi u formu. Ovom pobedom Gent je prekinuo niz od tri poraza.

Češki Slovan iz Libereca lako je pobedio Pribram sa 3:0 (0:0) u meču 6. kola. Sva tri pogotka domaći tim postigao je u periodu između 64. i 79. minuta, od toga dva iz penala.

UČINAK RIVALA CRVENE ZVEZDE U LIGI EVROPE

Ajntraht - Hofenhajm 2:1

Gent - Beršot 5:1

Liberec - Pribram 3:0

Kurir sport/A. Radonić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track