SRAMOTA ENGLESKOG VELIKANA: Arsenal potrošio 36 miliona evra na kupovinu igrača, a onda otpustio maskotu kluba! FOTO
Foto: Printskirn/Instagram

jadne su to mere štednje

SRAMOTA ENGLESKOG VELIKANA: Arsenal potrošio 36 miliona evra na kupovinu igrača, a onda otpustio maskotu kluba! FOTO

Fudbal -

Topdžije uručile otkaz Džeriju Kvaju, čoveku koji je 27 godina obavljao posao na oduševljenje navijača, posebno onih najmlađih

Zbog kovida i rezanja troškova Arsenal je otpustio čoveka koji je 27 godina radio kao maskota kluba. Džeri Kvaj koji se oblačio u kostim Ganersaurusa na posao je dolazio redovno svaki dan od 1993. godine, a onda ga je u ponedeljak sačekao šok.

?

A post shared by Gunnersaurus (@officialgunnersaurus) on

Klub koji je ovog leta i jeseni potrošio 36.000.000 evra na pojačanja odlučio je da otpusti čoveka koji je bio zaštitino lice Arsenala.

??? . #Arsenal #Aubameyang #Auba @aubameyang97

A post shared by Gunnersaurus (@officialgunnersaurus) on

Džeri Kvaj dobio je otkaz, iako je uveseljavao navijače, prvo na "Hajberiju", a onda i na stadionu "Emirejts", posebno one najmlađe, skoro tri decenije. I tu nije bio kraj. Pored njega, u avgustu je otpušteno čak 55 radnika, koji su radili na održavanju terena i vodili brigu o stadionu.

Cheering on the boys from home today ? . #EmiratesFACup #FACup #Arsenal

A post shared by Gunnersaurus (@officialgunnersaurus) on

Navijači Arsenala nisu oduševljeni potezom uprave i ne mire se sa ovakvim činom, pošto je Ganersaurus bio omiljen među fanovima kluba.

Legenda Arsenala Pol Merson osudio je ovaka potez rukovodstva: - Šokiran sam! Neverovatno! To je razočaravajuće. Zamislite naše navijače koji imaju sada 30 i 40 godina, svi oni su kao klinci odrasli sa Ganersaurusom. Bez njega, Arsenal će biti siromašan.

Svoj stav izneo je još jedan legendarni fudbaler Arsenala Ijen Rajt, na društvenim mrežama, podelivši svoje fotke sa Ganerasaurusom:

- Strašne vesti! Volim te, Džeri!

Posle osude javnosti, čelnici Arsenala pokušali su da opravdaju svoj potez time što nema navijača na tribinama, a samim tim ni potrebe da Ganersaurus prima platu. Navodno, njegov otkaz je privremen i vratiće se na posao, čim se vrate i navijači na tribine.

Arsenal mu bio najvažniji na svetu

Propustio bratovo venčanje

Džeri Kvaj je radio i sa juniorima Arsenala, a bio je i deo marketing tima. Na utakmice "topdžija" dolazi od 1963. godine kao veliki navijač. Zanimljivo je da je ovaj čovek propustio venčanje rođenog brata, kako bi bio na utakmici Arsenala, obučen u kostim dinosaurusa.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track