SRBI GA OSPORAVALI, SAD GA NORVEŽANI VELIČAJU:  Tumbaković RAZBIO Lagerbeka: Nadmeni Skandinavci ne mogu da se pomire sa PORAZOM!
Foto: Printskrin

ZASLUŽIO JE

SRBI GA OSPORAVALI, SAD GA NORVEŽANI VELIČAJU: Tumbaković RAZBIO Lagerbeka: Nadmeni Skandinavci ne mogu da se pomire sa PORAZOM!

Fudbal -

Ljubiša Tumbaković taktički je razbio Larsa Lagerbeka selektora Norveške i pokazao da Srbija ima sjajnog selektora.

Često osporavan od strane srspkih ljubitelja fudbala, dočekao je da ga čak i Norveški mediji veličaju,

Dive se njegovoj pripremi meča i naglašavaju Tumbakovićevu izjavu posle utakmice

- Ispratili smo svakog norveškog igrača i videli koliko igraju u svojim klubovima. Koristili smo obe strane, ali smo insistirali na napadima po norveškom levom boku, gde je kod nas delovao Lazović - rekao je Tumbaković posle utakmice.

Sa druge strane Lagerbeka su razapeli.

Otud su norveški mediji i struka bili kritički nastrojeni prema Lagerbeku i svim njegovim zamislima koje su se pokazale kao kontra produktivne po rezultat. Promašio je i taktiku, samim tim ni igra nije bila na nivou ovako važne utakmice, a Norvežani najviše zameraju Lagerbeku na izboru igrača za meč sa Srbijom.

"Zbog mnogo stvari bi trebalo da se stavi prst na čelo. Bilo je grešaka u strukturi igre, taktičkih grešaka, a najproblematičniji deo je bio izbor igrača - izjavio je bivši selektor Olsen

foto: Printskrin

.Lagerbeku je posle meča postavljeno pitanje da li bi nešto drugačije uradio.

- Matias Norman je ušao sa klupe i bio naš najbolji igrač, preko njega smo mogli da uradimo nešto više, ali ovde je reč o timskoj igri, ne o individualnom kvalitetu. Delovali smo dobro pripremljeni, plan je bio da budemo više kompaktniji, ali smo vremenom bili previše otvoreni, pa su Srbi stvorili previše šansi. Nismo igrali kako je trebalo.

Norvežani su očigledno bili sigurni da će pobediti Srbiju i sve ovo im je jako teško palo.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track