HRVATI, VI STE SLEDEĆI Razbićemo Škote, pa onda komšije
Foto: EPA-EFE/Fredrik Varfjell, Dado Đilas

Cela nacija ponovo uz „orlove“

HRVATI, VI STE SLEDEĆI Razbićemo Škote, pa onda komšije

Fudbal -

Fudbalere Srbije deli još jedan meč od Evropskog prvenstva, a onda i dueli
s „vatrenima“, Englezima i Česima.

Bilo je to u jednoj zemlji seljaka na brdovitom Balkanu, proradila je četa đaka (kada niko u njih nije verovao) u jednom danu.

Fudbaleri Srbije savladali su Norvešku u Oslu sa 2:1 i izborili finale baraža za plasman na Evropsko prvenstvo naredne godine. Napravljena je velika stvar, ali, iako još ništa nije gotovo i treba pobediti i Škote u Beogradu za mesec dana, nekako preko noći vratila se vera u znanje i htenje naših reprezentativaca.

foto: Profimedia

Navijačima tako malo treba da polete, pa se već sada kuju planovi o načinu na koji će se proći grupa na EP. A tamo će, poznato je odranije, Srbi igrati sa Englezima, Česima i Hrvatima u poslednjem kolu. U utakmici koja bi mogla da odlučuje o prolasku dalje. Navijači su, dakle, poleteli, nadamo se da će „orlovi“ ostati čvrsto na zemlji. Najpre u 90 minuta sa Škotskom, a onda i sa pobrojanim rivalima na Evropskom prvenstvu.

foto: EPA/Fredrik Varfjel

Ono što sada sigurno znamo jeste da pobeda nad Škotima donosi 9.275.000 evra, te da fudbaleri imaju dodatni motiv da slave i napune kasu Saveza. Da ne pričamo o tome da će svaki remi na Euru doneti još po 750.000, a pobeda i celih milion i po... Ali, pre svega, najvažnije je da zadrže želju i pristup koji su pre dve večeri imali u Oslu.

foto: EPA/Fredrik Varfjell

Onda ćemo moći da se složimo s navijačima i naglas pomislimo: „Hrvati, vi ste sledeći“!

foto: FRANCK FIFE/AFP/Profimedia
foto: Kurir

Milan Lane Jovanović analizirao „orlove“ za Kurir

BITNO JE DA NE DIGNEMO NOS, BOLJI SMO KAD NAS POTCENE!

foto: Dado Đilas

Još od vremena kada je na klupi Srbije sedeo veliki Radomir Antić, fudbaleri Srbije nisu odigrali tako dobru utakmicu kao ovu s Norvežanima. Jedan od onih koji je učinio da se za „orlove“ navija iz petnih žila i punog srca bio je Milan Jovanović. Popularni Lane podelio je s Kurirom svoje utiske posle trijumfa u Oslu.

- Posle dugo, stvarno dugo vremena odlična utakmica. Pre svega odbrana, a to je osnova svega. Napred ćemo uvek nešto napraviti. Ðuričić i Lazović su igrači po mom ukusu, stalno aktivni u završnici. Žao mi je što Filip nije dao gol, zaslužio ga je. Baš mi je drago zbog Sergeja, sad će imati više samopouzdanja. Probio je led, nadalje će sve biti rutina.

Lane je zadovoljan urađenim, ali poziva i na čvrsto ostajanje na zemlji. Bilo kakva euforija biće samo kontraproduktivna.

- Samo polako, dobili smo Norvešku, a oni nisu Englezi ili Hrvati. Daleko je EP, imamo mi Škote prvo. Bolji smo od njih, nije to sporno, ali hajde prvo da ih dobijemo. Više mi prija kad nas potcene, tad odigramo onako kako možemo. Bitno je da ne poletimo sad, da ne dignemo nos... Znamo naš mentalitet, on se oblikuje stotinama godina u nekom narodu. Gubili smo mi i od lošijih od Škotske. Fudbal je komplikovana igra, a ozbiljan pristup je važan faktor. Ne sumnjam da će svi dati sve od sebe da dobiju Škote, a posle toga može da se priča o Euru. Tamo nas čekaju teže utakmice i teži rivali.

REČI JUNAKA

foto: Beta Branislav Božić

DUŠAN TADIĆ: BILO JE DOBRO, ALI MOŽE TO JOŠ BOLJE

Teška utakmica, odigrali smo dosta dobro. Realno, trebalo je da bude dva razlike za nas. Borili smo se kao pravi orlovi, sve je bilo na zavidnom nivou. Naravno, može bolje i treba da težimo ka perfekciji.

PREDRAG RAJKOVIĆ: DA NASTAVIMO OVAKO

foto: Starsport©

Nezasluženo smo primili gol, mogli smo da završimo u 90 minuta. Nije mi bilo teško, igrali smo dobro defanzivno, generalno nisam imao mnogo posla. Treba da nastavimo da igramo čvrsto u odbrani i onda je u napadu lakše.

FILIP ÐURIČIĆ: NE SEĆAM SE KAD SMO OVAKO UŠLI U MEČ

foto: Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Odigrali smo bolje nego inače. Ne sećam se kad smo ovako dobro energetski ušli u utakmicu. Moglo je da bude lepše da sam dao gol, ali pristajem da bude ovako svaki put, samo da prođemo.

NEMANJA MAKSIMOVIĆ: MNOGI SU MISLILI DA NE MOŽEMO

foto: Srđan Stevanović

Možda smo ih malo precenili, ali to je u neku ruku dobro jer smo ih ozbiljno shvatili. Posebno nas je motivisalo to što su mnogi mislili da ne možemo da pobedimo. Nema razloga za to - rekao je on za sajt FSS.

Kurir.rs/ Gojko Filipović/ Foto: EPA-EFE/Fredrik Varfjell, Dado Đilas

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track