ČOVEK KOJI JE DAO GOL VELIKOJ BARSI OBRADOVAO DEKIJA: Čuveni fudbaler Crvene zvezde iznenadio sve na treningu
Foto: www.crvenazvezdafk.com

susret prijatelja

ČOVEK KOJI JE DAO GOL VELIKOJ BARSI OBRADOVAO DEKIJA: Čuveni fudbaler Crvene zvezde iznenadio sve na treningu

Fudbal -

Zoran Jovičić gledao kako radi njegov nekadašnji saigrač i veliki prijatelj Dejan Stanković

Dobro poznato lice na treningu fudbalera Crvene zvezde. Zoran Jovičić obradovao je Dejana Stankovića dolaskom u kamp crveno-belih na Marakani.

Nekadašnji saigrači iz Crvene zvezde proveli su neko vreme u prijatnom ćaskanju, a Jovičić je i odgledao deo treninga i upoznao se sa radom Dejana Stankovića.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Kao i Dejan Stanković, tako je i Zoran Jovičić bio dete Crvene zvezde. Kao fudbaler stasao je i formirao se na Marakani, u omladinskoj školi podno južne tribine stadiona.

Za prvi tim crveno-belih Zoran Jovičić debitovao je 1992. godine u šampionatu na gostovanju protiv Spartaka u Subotici (0:0). Potom je otišao u banjalučki Borac i grčki Etnikos.

foto: www.crvenazvezdafk.com

U Crvenu zvezdu se vratio 1995. godine. U sezoni 1995/96. odigrao je 16 utakmica u prvenstvu uz tri postignuta pogotka, a u većini mečeva je ulazio sa klupe za rezerve. U osvajanju Kupa 1996. godine zabeležio je četiri utakmice i postigao jedan gol i to vodeći u prvom finalnom meču protiv Partizana u pobedi od 3:0. Najbolji deo njegove karijere tek je usledio. Potpuno je fudbalski eksplodirao u sezoni 1996/97. Najpre je odigrao svih šest utakmica u Kupu pobednika kupova uz pogodak protiv Barselone (1:1) u revanšu osmine finala u sjajnoj atmosferi prepunog stadiona Crvene zvezde. Bio je najbolji strelac šampionata Jugoslavije sa 21 golom u 27 utakmica. U osvajanju trofeja u Kupu igrao je na svih devet mečeva i postigao pet golova, od čega je četiri zabeležio u meču šesnaestine finala protiv Koma (4:0). Efikasnost ga je krasila i u poslednjoj sezoni u klubu. U šampionatu 1997/98. matirao je protivničke golmane 13 puta u 19 odigranih mečeva, dok je u Kupu na četiri utakmice čak sedam puta bio strelac, po tri puta protiv beogradskog Hajduka (9:0) i Spartaka (4:3). Protiv Subotičana je sva tri pogotka postigao sa bele tačke.

foto: www.crvenazvezdafk.com

Karijeru je nastavio u italijanskoj Sampdoriji, gde je igrao od 1998. do 2003. godine. U Italiji je imao velikih problema sa povredama. Imao je i operaciju kolena, pa je za pet sezona zabeležio samo 33 ligaška meča uz pet golova. Igrao je još i za francuski Kan od 2003. do 2005. godine, a karijeru je završio u grčkom Panioniosu u sezoni 2005/06.

U dresu reprezentacije Jugoslavije zabeležio je dva meča uz jedan postignut pogodak. Debitovao je 28. decembra 1996. godine u Mar Del Plati protiv Argentine, kada je postigao gol za pobedu od 3:2.

Kurir sport/A. R.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track