INCIDENT KOJI SE NE ZABORAVLJA Albanac dronom izazvao OPŠTI HAOS u Beogradu, pa tražio oproštaj jer se peo na SRPSKU CRKVU
Foto: Saša Pavlić

provokacija usred beograda

INCIDENT KOJI SE NE ZABORAVLJA Albanac dronom izazvao OPŠTI HAOS u Beogradu, pa tražio oproštaj jer se peo na SRPSKU CRKVU

Fudbal -

Na današnji dan, 14. oktobra 2014. godine, dogodio se incident na čuvenoj utakmici između reprezentacija Srbije i Albanije.

Srbija je dočekala Albaniju na prepunom stadionu Partizana u okviru kvalifikacija za EURO 2016, a meč je prekinut u 42. minutu, pri rezultatu 0:0, kada se iznad terena pojavio dron za koji je bila zakačena zastava na kojoj se nalazila mapa takozvane velike Albanije.

Reprezentativac Srbije Stefan Mitrović je skinuo zastavu i oborio dron. To je zasmetalo gostujućim fudbalerima koji su ga napali kako bi oteli zastavu. Nastao je opšti haos. Isprovocirani navijači Srbije uleteli su na teren i napali albanske fudbalere, koji su pobegli u svlačionicu i više se nisu vraćali.

foto: Profimedia

Prekid je trajao više od 50 minuta i onda je doneta odluka da meč neće biti nastavljen.

Disciplinska komisija UEFA kaznila je Srbiju zbog loše organizacije i utakmica je registrovana rezultatom 0:3.

Glavni organizator ove skandalozne provokacije bio je Albanac Ismail Morina, koji je nakon toga postao nacionalni heroj u Albaniji.

Morina se popeo na crkvu Svetog arhangela Gavrila i sa kupole pustio dron.

U jednom intervjuu je otkrioda je želeo a učini patriotski čin i osveti se srpskim huliganima za paljenje albanske zastave u Đenovi.

"Kažu da sam uvredio njihovu zastavu. Njihovu veru. Nisam. Samo sam pokazao istoriju. Naše zastave" rekao je Morina, koji je usput "samo tražio oproštaj jer se popeo na srpsku crkvu".

"Žalim zbog jedne jedine stvari. Što sam se popeo na crkvu. Ako su se Srbi vernici uvredili zbog toga, žao mi je. Tražim Oproštaj. Tražim oproštaj što sam se peo na crkvu. A ostalo? Osećam samo ponos. Sve je bilo moja ideja. I moja sposobnost. I moja glupost. Ali sve je bilo moje", rekao je Albanac.

foto: Kurir štampano

Ukoliko večeras (20.45) izgube od Poljske reprezentativci Bosne i Hercegovine praktično će se oprostiti od Divizije A Lige nacija, a biće im vrlo teško jer ih domaćin čeka s Levandovskim u špicu. Kvota na keca je 1,85, iks je 3,45, a dvojka čak 4,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Poljska - BiH.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track