SRBIJA IMA NAJSTARIJEG PROFI FUDBALERA NA SVETU! Pri kraju je SEDME decenije, a još TRČI za loptom! FENOMEN iz Vojvodine (VIDEO)
Foto: Printscreen

ZA GINISA

SRBIJA IMA NAJSTARIJEG PROFI FUDBALERA NA SVETU! Pri kraju je SEDME decenije, a još TRČI za loptom! FENOMEN iz Vojvodine (VIDEO)

Fudbal -

Dragiša Kosnić iz mesta Međa pokraj Zrenjanina postao je svetska senzacija jer je u 67. godini života i dalje registrovan kao profesionalni fudbaler.

Svi vodeći svetski mediji preneli su priču o njemu i Kosnić je preko noći postao svetsko čudo.

Kosnić je trenutno fudbaler Proletera iz Međe, koji se takmiči u šestom rangu srpskog fudbala.

On i dalje aktivno igra i svake godine prolazi rigorozne medicinske testove i bez dileme je najstariji koji se aktivno bavi fudbalom.

Dragiša je u fudbalu preko 50 godina i svake nedelje igra za svoj tim, iako među saigračima ima i 50 godina mlađe kolege

Popularni "Kole" rođen je 1954. godine u Međi, trenutno živi od minimalca koji ima kao penzioner od 130 evra, a dodatnu zaradu ima od koza i ovaca koje čuva u svom domaćinstvu, koje redovno muze i koje mu donose zdravu ishranu i određeni dodatni novac.

Počeo je profesionalno da igra davne 1968 godine, kada je i dobio prvu licencu.

"Koliko znam, nema licenciranih igrača koji su mojih godina, voleo bih da ih nađem da odigram utakmicu protiv njih", rekao je Kosnić novinarima koji su radili prilog o njemu.

Pošto zbog godina više fizički ne može da isprati ritam utakmice, oslanja se uglavnom na čitanje igre.

"Više se oslanjam na čitanje igre, tako da znam kada treba da počnem da trčim i sprintam. Ali dva dana posle igre imam ukočenost i šepam, ali sam uz pomoć vrućih kupki dva dana kasnije sam ponovo spreman da igram."

foto: Printskrin

Kosnić je u zlatno doba svoje karijere dobio ponudu Hajduka iz Splita, ali je ubrzo nakon što je stigla ponuda polomio nogu na sledećem meču.

Prognoze su bile kraj karijere u 25. godini života, ali je Dragiša uspeo sve da razuveri i da postane medicinski fenomen jer je karijeru nastavio još 42 godine kasnije i očigledno nema nameru da se na tome zaustavi...

Otkrio je tajnu svoje dugovečnosti.

"Nikad nisam izbacivao mleko i pijem najmanje litar dnevno. Takođe jedem hleb i med i puno voća. Jedem jaja, ali ne previše. Kada imam mesa, jedem ga, a kada nema, jedem ovo što sam naveo", naglasio je Kosnić.

Njegov Proleter 2020. godine obeležava 100 godina postojanja, a njemu je motiv da uđe u viši rang i da se nakon toga poenzioniše i istrajan je da uspe u tome.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track