KAD BIH BIO MARADONA! Slavni Kusturica je bio toliko fasciniran ZLATNIM DEČAKOM da je igraču veka POSVETIO JEDINSTVENI FILM! VIDEO
Foto: Profimedia

SREĆAN ROĐENDAN MAJSTORE

KAD BIH BIO MARADONA! Slavni Kusturica je bio toliko fasciniran ZLATNIM DEČAKOM da je igraču veka POSVETIO JEDINSTVENI FILM! VIDEO

Fudbal -

Na današnji dan, 30. oktobra 1960. godine, rođen je po mnogima najbolji fudbaler svih vremena - legendarni Argentinac Dijego Armando Maradona

Mnogi ga dižu u nebesa, drugi ne mogu da shvate njegove poroke i samouništavanje, ali svi se slažu u jednom u pitanju je Bog fudbala.

Maradonina slava je velika, ima mnogo prijatelja među slavnim ličnostima, a među njima su i dvojica svetski poznatih Srba čuveni reditelj Emir Kusturica i najbolji teniser današnjice Novak Đoković.

foto: Profimedia

Kusturica je toliko bio fasciniran sjajnim Argentincem da je čak i snimio film o njemu " Dijego Maradona"

Film govori o životu Dijega Maradone. Tu su dirljiva svedočenja, neobjavljene slike, delovi iz njegove antologije.

On takođe simboliše i pomalo ludi susret između filmskog i fudbalskog genija.

foto: Damir Dervišagić

Muzika u ovom filmu igra glavnu ulogu,zahvaljujuči Striboru Kusturici, njegovom sinu.

Emir Kusturica slavi u ovom filmu neverovatnu priču Dijega Maradone: sportskog heroja, živog Boga fudbala, palog anđela i uzora za generacije koje dolaze iz celog sveta.

Od Buenos Airesa do Napulja, preko Kube, Emir Kusturica prepričava život ovog neobičnog čoveka, od njegovih skromnih početaka do svetske slave, od vrtoglavog uspeha do najdubljeg pada.

Jedinstveni dokumentarac o igraču Veka, snimljen od strane njegovog najvećeg fana

Iz toga filma ostala je upečatljiva kultna pesma gde Maradona peva sam sebi o svom životu, praćen ovacijama njegove porodice i prijatelja.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track