DOZVOLA ZA STADION SA VIŠE OD 8.000 MESTA: Loznica sve bliža novom "bubamarinom" domu
Foto: T. Ilić

Projekat vredan više od 2,5 milijardi dinara

DOZVOLA ZA STADION SA VIŠE OD 8.000 MESTA: Loznica sve bliža novom "bubamarinom" domu

Fudbal -

LOZNICA – Loznica će, zajedno sa Leskovcem i Zaječarom, biti jedan od prvih gradova gde će Kancelarija za upravljanje javim ulaganjima sprovesti objedinjenu nabavku za izgradnju fudbalskog stadiona, a ovih dana Odeljenje za planiranje lozničke gradske uprave izdalo je građevinsku dozvolu za izgradnju ovog objekta po UEFA 4 standardima.

foto: T. Ilić

Vrednost projekta je viša od 2,5 milijardi dinara, bez PDV, što značajno nadmašuje godišnji budžet grada Loznice, izjavio je gradonačelnik Vidoje Petrović.

Prema podacima iz izdate dozvole budući stadion sa pratećim i pomoćnim objektima biće maksimalne visine 16,67 metara i ukupne neto površine od skoro 43 hiljade metara kvadratnih, a predviđeno je da ima kapacitet do 8.500 mesta za gledaoce.

foto: T. Ilić

Projekat predviđa da ima i tri portirnice sa biletarnicom površine oko 80 metara kvadratnih, kao i trafostanica i plato za dizel agregat. U sklopu objekta biće 265 parking mesta za putnička vozila i dva za autobuse, kolski i pešački prilazi kao i zelene površine.

Kako je ranije najavljeno novi gradski stadion biće sa tribinama koje su pokrivene sa sve četiri strane, sa najsavremenijim reflektorima i kompletnom pratećom infrastrukturom. To će omogućiti da Loznica bude sportski centar ovog dela Srbije gde će se održavati i međunarodne utakmice.

T. Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track